Ieder jaar pronkt het kruim van de topmodellenwereld op de legendarische kalender, maar op het exemplaar van 2014 zal dit niet het geval zijn. De fotoreeks is een ongepubliceerde shoot van de wereldberoemde Helmut Newton uit 1985.

De Italiaanse bandenfabriek lanceerde de kalender voor het eerst in 1964, de kalender blaast dus volgend jaar 50 kaarsjes uit. In tegenstelling tot de voorbije jaren zullen er geen topmodellen schitteren op de stijlvolle, sexy foto's. In 1985 maakte de gerenommeerde Duitse Helmut Newton een fotoreeks, maar die is nooit op de kalender geraakt.

Het initiatief van de Pirellikalender werd genomen door de Britse afdeling van het merk. In 1986 wilde de Italiaanse afdeling zelf de touwtjes in handen nemen en startte dan maar een eigen kalender. Ze schakelden Helmut Newton in om de shoot te doen. Maar om persoonlijke redenen moet Newton de shoot onderbreken en kon hij zijn werk niet afmaken. Zijn assistent ging verder, maar toch koos Pirelli dan maar voor de fotoreeks van de Britse afdeling.

Hoewel Pirelli in augustus een foto lekte met onder meer Miranda Kerr, Alessandra Ambrosio en Helena Christensen, zullen deze dames dus niet op de kalender te vinden zijn. (AB)

Ieder jaar pronkt het kruim van de topmodellenwereld op de legendarische kalender, maar op het exemplaar van 2014 zal dit niet het geval zijn. De fotoreeks is een ongepubliceerde shoot van de wereldberoemde Helmut Newton uit 1985.De Italiaanse bandenfabriek lanceerde de kalender voor het eerst in 1964, de kalender blaast dus volgend jaar 50 kaarsjes uit. In tegenstelling tot de voorbije jaren zullen er geen topmodellen schitteren op de stijlvolle, sexy foto's. In 1985 maakte de gerenommeerde Duitse Helmut Newton een fotoreeks, maar die is nooit op de kalender geraakt.Het initiatief van de Pirellikalender werd genomen door de Britse afdeling van het merk. In 1986 wilde de Italiaanse afdeling zelf de touwtjes in handen nemen en startte dan maar een eigen kalender. Ze schakelden Helmut Newton in om de shoot te doen. Maar om persoonlijke redenen moet Newton de shoot onderbreken en kon hij zijn werk niet afmaken. Zijn assistent ging verder, maar toch koos Pirelli dan maar voor de fotoreeks van de Britse afdeling.Hoewel Pirelli in augustus een foto lekte met onder meer Miranda Kerr, Alessandra Ambrosio en Helena Christensen, zullen deze dames dus niet op de kalender te vinden zijn. (AB)