De Britse Vogue kiest in 2013 voor een andere weg. Tenminste als het aan Vogue hoofdredacteur Alexandra Shulman ligt. Over haar keuze voor Upton zegt de hoofdredactrice: 'Met mijn keuze voor Kate als covermodel wil ik het nieuwe jaar aftrappen met een vrouw die geen stereotype fashionmodel is. En geef toe, zoveel zwaarder is ze ook weer niet'.

Het is niet de eerste keer dat het bikinimodel op de cover staat van het toonaangevende modeblad Vogue. Eerder gingen andere Internationale edities de Britse Vogue voor. Zo stond ze in november op de cover van de Italiaanse Vogue en in oktober voor de Amerikaanse uitgave. Een verrassende keuze omdat Upton duidelijk een ander beeld weerspiegelt dan de gebruikelijke covermodellen van het blad.

Minderjarige modellen Eerder dit jaar heeft Vogue The Health Initiative opgesteld waarin het blad beloofde geen minderjarige modellen meer te gebruiken. In september bleek dat zowel de Japanse als de Chinese Vogue zich niet aan dit initiatief hadden gehouden.

Nu gaat Vogue met de keuze voor Upton dus nog een stap verder.

Het Amerikaanse model is met name bekend geworden doordat zij in 2011 op de cover stond van de Sports Illustrated Swimsuit Issue, een uitgaven van het Amerikaanse magazine Sports Illustrated. Daarvoor was zij het gezicht van Guess. Sindsdien is ze een van de modellen voor Victoria Secret.

Yvonne Van Os (Elsevier)

De Britse Vogue kiest in 2013 voor een andere weg. Tenminste als het aan Vogue hoofdredacteur Alexandra Shulman ligt. Over haar keuze voor Upton zegt de hoofdredactrice: 'Met mijn keuze voor Kate als covermodel wil ik het nieuwe jaar aftrappen met een vrouw die geen stereotype fashionmodel is. En geef toe, zoveel zwaarder is ze ook weer niet'. Het is niet de eerste keer dat het bikinimodel op de cover staat van het toonaangevende modeblad Vogue. Eerder gingen andere Internationale edities de Britse Vogue voor. Zo stond ze in november op de cover van de Italiaanse Vogue en in oktober voor de Amerikaanse uitgave. Een verrassende keuze omdat Upton duidelijk een ander beeld weerspiegelt dan de gebruikelijke covermodellen van het blad. Minderjarige modellen Eerder dit jaar heeft Vogue The Health Initiative opgesteld waarin het blad beloofde geen minderjarige modellen meer te gebruiken. In september bleek dat zowel de Japanse als de Chinese Vogue zich niet aan dit initiatief hadden gehouden. Nu gaat Vogue met de keuze voor Upton dus nog een stap verder. Het Amerikaanse model is met name bekend geworden doordat zij in 2011 op de cover stond van de Sports Illustrated Swimsuit Issue, een uitgaven van het Amerikaanse magazine Sports Illustrated. Daarvoor was zij het gezicht van Guess. Sindsdien is ze een van de modellen voor Victoria Secret. Yvonne Van Os (Elsevier)