Vivienne Westwood staat niet alleen bekend omwille van haar punk-attitude, maar ook om haar ethische en ecologische verantwoordelijkheid. Om een statement te maken tegen cadeauverpakkingen, ontwierp Westwood een herbruikbare variant van biokatoen voor Lush.

De Britse ontwerpster en het cosmeticamerk vragen om meer aandacht voor verspilling tijdens de feesten. Kerstcadeautjes verpakken in papier is leuk voor de ontvangers van het pakje, maar heel wat minder voor het milieu. Lush nodigde dit jaar Westwood uit om hun gebruikelijke katoenen feestverpakkingen in een nieuw jasje te steken.

Het Britse cosmeticamerk Lush verkoopt heerlijk geurende handgemaakte producten en strijdt al jaren tegen milieuvervuiling en dierenleed. Ook Vivienne Westwood uitte al meermaals haar bezorgdheid over de ecologische situatie en ging dan ook met plezier in zee met haar landgenoten.

De 'Climate Revolution' sjaal werd ontworpen als een Japanse furoshiki. De sjaal kan dus dienen om cadeaus zoals zepen in te verpakken, maar kan ook rond de nek of het haar geknoopt worden.

De 'Climate Revolution' sjaals werden vervaardigd uit 100% biologisch katoen en worden verkocht in verschillende winkels van Lush wereldwijd, inclusief de webshop. De integrale opbrengst van de sjaals gaat naar milieuorganisaties en -campagnes. Een leuk initiatief als je het ons vraagt! (LP)

Vivienne Westwood staat niet alleen bekend omwille van haar punk-attitude, maar ook om haar ethische en ecologische verantwoordelijkheid. Om een statement te maken tegen cadeauverpakkingen, ontwierp Westwood een herbruikbare variant van biokatoen voor Lush. De Britse ontwerpster en het cosmeticamerk vragen om meer aandacht voor verspilling tijdens de feesten. Kerstcadeautjes verpakken in papier is leuk voor de ontvangers van het pakje, maar heel wat minder voor het milieu. Lush nodigde dit jaar Westwood uit om hun gebruikelijke katoenen feestverpakkingen in een nieuw jasje te steken. Het Britse cosmeticamerk Lush verkoopt heerlijk geurende handgemaakte producten en strijdt al jaren tegen milieuvervuiling en dierenleed. Ook Vivienne Westwood uitte al meermaals haar bezorgdheid over de ecologische situatie en ging dan ook met plezier in zee met haar landgenoten. De 'Climate Revolution' sjaal werd ontworpen als een Japanse furoshiki. De sjaal kan dus dienen om cadeaus zoals zepen in te verpakken, maar kan ook rond de nek of het haar geknoopt worden. De 'Climate Revolution' sjaals werden vervaardigd uit 100% biologisch katoen en worden verkocht in verschillende winkels van Lush wereldwijd, inclusief de webshop. De integrale opbrengst van de sjaals gaat naar milieuorganisaties en -campagnes. Een leuk initiatief als je het ons vraagt! (LP)