Eerst een beetje uitleg, want wat gebeurt er precies met je haren wanneer je ze een lichtere kleur geeft dan ze van nature hebben? Haren danken hun kleur aan het pigment melanine, dezelfde stof die ook verantwoordelijk is voor de kleur van je ogen en huid. Wil je je eigen haarkleur lichter maken, dan betekent dit dat de melanine uit je haar moet verdwijnen. Haarblekingsmiddelen doen dat door diep door te dringen in je haren en de pigmenten af te breken in componenten die je uit je haren wast.

In deze video wordt het hele chemische proces haarfijn uit de doeken gedaan.

Wat betekent deze hele ingreep voor je haren?

1. De textuur van je haar verandert volledig. Tijdens het bleken dringen chemicaliën de haarporiën binnen en die zorgen ervoor dat fijn haar bijvoorbeeld ruw, droog en dikker wordt, steil haar kan krullend worden en omgekeerd kan krullend haar steil worden.

2. Heb je je haren gebleekt dan moet je daarna zilvershampoo gebruiken. Doe je dat niet, dan loop je het risico dat je binnenkort met een koperkleurig in plaats van blond kapsel rondloopt. Ben wel erg voorzichtig wanneer je deze shampoo gebruikt en zorg ervoor dat je deze goed uit je haren wast. Wanneer er resten achterblijven zit je niet alleen onuitwasbare vlekken in je handdoeken, maar krijgen je haren de kleur van lavendel.

3. Het verzorgen van gebleekt haar kost veel, heel veel tijd. Doordat je al het pigment uit je haar verwijderd hebt kost het je zeker een half uur per dag om met een toonbare coupe voor de dag te komen.

4. Met een lichtblonde haardos kan je je oude make-up, afgestemd op je vroegere haarkleur, waarschijnlijk de prullenbak ingooien. Datzelfde geldt voor je kleding: een jurk die je eerder goed stond, kan nu wel eens flink tegenvallen.

5. Heb je je haren eenmaal gebleekt, dan is er geen weg meer terug. Door het bleken blijven de haarporiën geopend. Probeer je met verf je bruine lokken terug te toveren, dan zal je teleurgesteld zijn want je wast de verf er zo weer af. De enige remedie om verlost te worden van je lichte lokken is te wachten tot ze uitgegroeid zijn. (Cosmopolitan/MS)

Eerst een beetje uitleg, want wat gebeurt er precies met je haren wanneer je ze een lichtere kleur geeft dan ze van nature hebben? Haren danken hun kleur aan het pigment melanine, dezelfde stof die ook verantwoordelijk is voor de kleur van je ogen en huid. Wil je je eigen haarkleur lichter maken, dan betekent dit dat de melanine uit je haar moet verdwijnen. Haarblekingsmiddelen doen dat door diep door te dringen in je haren en de pigmenten af te breken in componenten die je uit je haren wast. In deze video wordt het hele chemische proces haarfijn uit de doeken gedaan.Wat betekent deze hele ingreep voor je haren? 1. De textuur van je haar verandert volledig. Tijdens het bleken dringen chemicaliën de haarporiën binnen en die zorgen ervoor dat fijn haar bijvoorbeeld ruw, droog en dikker wordt, steil haar kan krullend worden en omgekeerd kan krullend haar steil worden. 2. Heb je je haren gebleekt dan moet je daarna zilvershampoo gebruiken. Doe je dat niet, dan loop je het risico dat je binnenkort met een koperkleurig in plaats van blond kapsel rondloopt. Ben wel erg voorzichtig wanneer je deze shampoo gebruikt en zorg ervoor dat je deze goed uit je haren wast. Wanneer er resten achterblijven zit je niet alleen onuitwasbare vlekken in je handdoeken, maar krijgen je haren de kleur van lavendel. 3. Het verzorgen van gebleekt haar kost veel, heel veel tijd. Doordat je al het pigment uit je haar verwijderd hebt kost het je zeker een half uur per dag om met een toonbare coupe voor de dag te komen. 4. Met een lichtblonde haardos kan je je oude make-up, afgestemd op je vroegere haarkleur, waarschijnlijk de prullenbak ingooien. Datzelfde geldt voor je kleding: een jurk die je eerder goed stond, kan nu wel eens flink tegenvallen. 5. Heb je je haren eenmaal gebleekt, dan is er geen weg meer terug. Door het bleken blijven de haarporiën geopend. Probeer je met verf je bruine lokken terug te toveren, dan zal je teleurgesteld zijn want je wast de verf er zo weer af. De enige remedie om verlost te worden van je lichte lokken is te wachten tot ze uitgegroeid zijn. (Cosmopolitan/MS)