Alles meisjes, tussen 7 en 18 jaar oud, zijn inmiddels in andere instellingen ondergebracht. Tien mensen zijn opgepakt, onder wie het hoofd van de ngo die het opvangtehuis in de deelstaat Bihar uitbaatte. In het tehuis leefden 44 meisjes.

Het grootschalige misbruik kwam aan het licht na een doorlichting.

Het grootschalige misbruik kwam aan het licht na een doorlichting. De meisjes hadden zelf geklaagd over herhaaldelijk seksueel misbruik. Volgens een lokale vrouwenorganisatie kregen de meisjes slagen en werd hen eten geweigerd als ze protesteerden. De meisjes getuigen dat ze soms gedrogeerd werden vooraleer ze werden verkracht.

Volgens lokale media had een van de meisjes ook verklaard dat een opstandige vriendin ter plekke stierf en werd begraven. De politie doorzocht het terrein, maar kon niets vinden.

(Belga/LP)

Alles meisjes, tussen 7 en 18 jaar oud, zijn inmiddels in andere instellingen ondergebracht. Tien mensen zijn opgepakt, onder wie het hoofd van de ngo die het opvangtehuis in de deelstaat Bihar uitbaatte. In het tehuis leefden 44 meisjes. Het grootschalige misbruik kwam aan het licht na een doorlichting. De meisjes hadden zelf geklaagd over herhaaldelijk seksueel misbruik. Volgens een lokale vrouwenorganisatie kregen de meisjes slagen en werd hen eten geweigerd als ze protesteerden. De meisjes getuigen dat ze soms gedrogeerd werden vooraleer ze werden verkracht. Volgens lokale media had een van de meisjes ook verklaard dat een opstandige vriendin ter plekke stierf en werd begraven. De politie doorzocht het terrein, maar kon niets vinden.(Belga/LP)