Elk jaar weer doet iedereen zijn uiterste best om het juiste kerstgeschenk voor familie of vrienden te kiezen. Maar toch ontvangen 4 op de 10 Belgen een geschenk waar ze niet tevreden mee zijn, zo blijkt uit een bevraging van eBay. Ongeveer 60 procent doet er niet flauw over en besluit de geschenken gewoon te verkopen.

Toch zijn er manieren om het geven van een fout cadeau te vermijden. Een verlanglijstje bijvoorbeeld. Drie kwart van de Belgen maakt er dan ook gebruik van. Vrouwen proberen hun echtgenoot op juiste gedachten te brengen door subtiele hints te geven. Mannen zijn hierin veel directer, 22% onder hen zegt gewoon klaar en duidelijk welk geschenk ze graag willen ontvangen. Het makkelijkste is natuurlijk als u uw geschenk gewoon zelf mag kopen. En dat doet zo'n 12 procent.

Cadeaus die in ons land het vaakst geschonken worden zijn city trips, vouchers en gadgets.

AH.

Elk jaar weer doet iedereen zijn uiterste best om het juiste kerstgeschenk voor familie of vrienden te kiezen. Maar toch ontvangen 4 op de 10 Belgen een geschenk waar ze niet tevreden mee zijn, zo blijkt uit een bevraging van eBay. Ongeveer 60 procent doet er niet flauw over en besluit de geschenken gewoon te verkopen. Toch zijn er manieren om het geven van een fout cadeau te vermijden. Een verlanglijstje bijvoorbeeld. Drie kwart van de Belgen maakt er dan ook gebruik van. Vrouwen proberen hun echtgenoot op juiste gedachten te brengen door subtiele hints te geven. Mannen zijn hierin veel directer, 22% onder hen zegt gewoon klaar en duidelijk welk geschenk ze graag willen ontvangen. Het makkelijkste is natuurlijk als u uw geschenk gewoon zelf mag kopen. En dat doet zo'n 12 procent. Cadeaus die in ons land het vaakst geschonken worden zijn city trips, vouchers en gadgets.AH.