Het is precies 25 jaar geleden dat Belgische Cola-liefhebbers er een calorie-arm alternatief bij kregen: Coca Cola Light. Het drankje was meteen een succes en intussen het tweede grootste frisdrankmerk in ons land, na grote broer Coca Cola. Naar aanleiding van dit zilveren jubileum maakten vier toonaangevende vrouwen hun interpretatie van de iconische Coke Light fles. Het resultaat? Vier zilveren kunstwerken van Delphine Boël, Sofie Dumont, Christa Reniers en Ellen Verbeek.

Kunstenares Delphine Boël gebruikte de uitbundige kleuren die haar werk zo herkenbaar maken. Topkok Sofie Dumont liet zich inspireren door haar keuken en haar sterrenbeeld Vissen. De colafles van juwelenontwerpster Christa Reniers is een variant op haar bekende koraalring. En schoenen- en tassenontwerpster Ellen Verbeek liet haar liefde voor natuur spreken.

Het is niet de eerste keer dat Cola Light samenwerkt met kunstenaars. In 2002 lieten Panamarenko en Wim Delvoye al hun creativiteit los op het Coke Light blik en ontwierpen ze elk hun eigen originele versie.

De kunstwerken van de dames zijn de hele maand februari gratis te bekijken in vier winkels in de Brusselse Dansaertstraat. Bezoekers worden bovendien getrakteerd op een Coke Light. Daarna zullen de flesjes op verschillende plaatsen opduiken in België.

Ann Heylens.

Nog tot 28 februari in de Dansaertstraat bij Opticien Hoet, Maquibel, Flower@ttitude en Christa Reniers.

Het is precies 25 jaar geleden dat Belgische Cola-liefhebbers er een calorie-arm alternatief bij kregen: Coca Cola Light. Het drankje was meteen een succes en intussen het tweede grootste frisdrankmerk in ons land, na grote broer Coca Cola. Naar aanleiding van dit zilveren jubileum maakten vier toonaangevende vrouwen hun interpretatie van de iconische Coke Light fles. Het resultaat? Vier zilveren kunstwerken van Delphine Boël, Sofie Dumont, Christa Reniers en Ellen Verbeek. Kunstenares Delphine Boël gebruikte de uitbundige kleuren die haar werk zo herkenbaar maken. Topkok Sofie Dumont liet zich inspireren door haar keuken en haar sterrenbeeld Vissen. De colafles van juwelenontwerpster Christa Reniers is een variant op haar bekende koraalring. En schoenen- en tassenontwerpster Ellen Verbeek liet haar liefde voor natuur spreken. Het is niet de eerste keer dat Cola Light samenwerkt met kunstenaars. In 2002 lieten Panamarenko en Wim Delvoye al hun creativiteit los op het Coke Light blik en ontwierpen ze elk hun eigen originele versie. De kunstwerken van de dames zijn de hele maand februari gratis te bekijken in vier winkels in de Brusselse Dansaertstraat. Bezoekers worden bovendien getrakteerd op een Coke Light. Daarna zullen de flesjes op verschillende plaatsen opduiken in België. Ann Heylens.Nog tot 28 februari in de Dansaertstraat bij Opticien Hoet, Maquibel, Flower@ttitude en Christa Reniers.