Een week lang eren we de bij. Volledig terecht, want bijen zijn heel erg nuttige diertjes die het de laatste jaren behoorlijk moeilijk hebben. Overal ter wereld krijgen we te maken met bijensterfte. De oorzaak van deze massale sterfte is drievoudig.

Deze week zetten we ook de economische rol van de honingbij in de kijker. Want als mensen niet willen luisteren, helpt het meestal om hun portemonnee er bij te betrekken. Zo wijzen studies uit dat het aandeel van honingbijen in de bestuiving bijna 179 miljard dollar bedraagt.

Handen uit de mouwen

Maak van je tuin een sterrenrestaurant voor bijen. Als voorgerecht en dessert kan je een bloemenweide aanleggen terwijl bomen, struiken en vaste planten dan weer zorgen voor de hoofdschotel. Zo krijgen de bijen genoeg nectar en stuifmeel binnen. Ontdek hier welke planten en bloemen zorgen voor een volwaardig menu voor de bij.

(LP)

Een week lang eren we de bij. Volledig terecht, want bijen zijn heel erg nuttige diertjes die het de laatste jaren behoorlijk moeilijk hebben. Overal ter wereld krijgen we te maken met bijensterfte. De oorzaak van deze massale sterfte is drievoudig.Deze week zetten we ook de economische rol van de honingbij in de kijker. Want als mensen niet willen luisteren, helpt het meestal om hun portemonnee er bij te betrekken. Zo wijzen studies uit dat het aandeel van honingbijen in de bestuiving bijna 179 miljard dollar bedraagt. Handen uit de mouwen Maak van je tuin een sterrenrestaurant voor bijen. Als voorgerecht en dessert kan je een bloemenweide aanleggen terwijl bomen, struiken en vaste planten dan weer zorgen voor de hoofdschotel. Zo krijgen de bijen genoeg nectar en stuifmeel binnen. Ontdek hier welke planten en bloemen zorgen voor een volwaardig menu voor de bij. (LP)