Shockerend, de opmerkingen die deze dame allemaal te horen krijgt. Toch reageren de meeste omstaanders passief en grijpen ze niet in. Zo lang de vrouw niet fysiek lastig gevallen wordt, vinden ze niet dat ze zich ermee moeten bemoeien.

Dat blijkt uit deze video, een sociaal experiment van Would You React? Ze filmden met een verborgen camera wat er gebeurt wanneer een dame op de roltrap verbaal wordt lastig gevallen door twee mannen. Hun opmerkingen als "Je wilt verkracht worden hè. Je raakt opgewonden van ons" lokken weinig reacties uit van de andere mensen op de roltrap. Zelfs bij vrouwen maakt maar de helft een opmerking, vaak omdat ze bang zijn de situatie daarme nog erger te maken.

De video werd gemaakt in Brussel met twee acteurs en een actrice en werd ondertussen bijna 300.000 maal op YouTube bekeken. (MS)

Shockerend, de opmerkingen die deze dame allemaal te horen krijgt. Toch reageren de meeste omstaanders passief en grijpen ze niet in. Zo lang de vrouw niet fysiek lastig gevallen wordt, vinden ze niet dat ze zich ermee moeten bemoeien.Dat blijkt uit deze video, een sociaal experiment van Would You React? Ze filmden met een verborgen camera wat er gebeurt wanneer een dame op de roltrap verbaal wordt lastig gevallen door twee mannen. Hun opmerkingen als "Je wilt verkracht worden hè. Je raakt opgewonden van ons" lokken weinig reacties uit van de andere mensen op de roltrap. Zelfs bij vrouwen maakt maar de helft een opmerking, vaak omdat ze bang zijn de situatie daarme nog erger te maken. De video werd gemaakt in Brussel met twee acteurs en een actrice en werd ondertussen bijna 300.000 maal op YouTube bekeken. (MS)