'Wees een man', 'sta je mannetje' en 'ballen aan je lijf hebben' zijn stuk voor stuk uitdrukkingen die impliceren dat mannen sterk en dapper zijn. Impliciet wil dit dus zeggen dat vrouwen inherent de minder sterke en dappere sekse zijn.

Heel wat mannen die gevraagd werden naar de betekenis van 'Be a man' in onderstaande video reageren niet positief op de uitspraak. 'Bullshit', 'seksistisch' en 'wat betekent dat eigenlijk?' zijn enkele reacties op de vraag. Het wordt ook duidelijk dat ook mannen zelf lijden onder deze uitdrukking. 'Ik werd gevraagd om me meer mannelijk te gedragen,' zegt een veertienjarige deelnemer.

Ontdek alle antwoorden hieronder.

(LP)

'Wees een man', 'sta je mannetje' en 'ballen aan je lijf hebben' zijn stuk voor stuk uitdrukkingen die impliceren dat mannen sterk en dapper zijn. Impliciet wil dit dus zeggen dat vrouwen inherent de minder sterke en dappere sekse zijn. Heel wat mannen die gevraagd werden naar de betekenis van 'Be a man' in onderstaande video reageren niet positief op de uitspraak. 'Bullshit', 'seksistisch' en 'wat betekent dat eigenlijk?' zijn enkele reacties op de vraag. Het wordt ook duidelijk dat ook mannen zelf lijden onder deze uitdrukking. 'Ik werd gevraagd om me meer mannelijk te gedragen,' zegt een veertienjarige deelnemer.Ontdek alle antwoorden hieronder. (LP)