Rimpels, oneffenheden, of gewoon een linkerbil: allemaal 'plooien' die in foto's van beroemdheden zoals Kim Kardashian en Madonna met schering en inslag worden gladgestreken met een namiddagje Photoshop. De Try Guys kregen vier bekende Photoshopblunders voorgeschoteld die ze mochten namaken. De copycats gingen er volledig voor, inclusief de liters make-up en de drainage van het zelfvertrouwen. Tijdens de shoot kregen ze aanwijzingen over hoe ze er sexyer en strakker moeten uitzien tijdens het poseren. Aanwijzingen die hen het gevoel gaven dat er onrealistische verwachtingen werden geschept.

Hun conclusie: 'Na de Photoshop, zie je hoe andere mensen vinden dat je er zou moeten uitzien om mooi te zijn.' En dat is behoorlijk confronterend en bovendien onrealistisch en absurd. De jongens leren ook dat wanneer er bij een foto niet expliciet wordt gezegd dat deze onbewerkt is, er sowieso Photoshop aan te pas is gekomen.

Ongeretoucheerde foto's zijn nog steeds eerder de uitzondering dan de regel. 'Photoshop is een soort digitaal schilderij', klinkt het. En zo is het maar net: allesbehalve de realiteit.

In een vorige video lieten de Try Guys zichzelf ook Photoshoppen, maar dan volgens mannelijke standaarden. De video ging viraal, maar veel fans reageerden dat dit de dagdagelijkse realiteit is voor vrouwen. Daarom beslisten de Try Guys en Buzzfeed om een nieuwe versie te maken, waar de mannen volgens de standaarden van vrouwelijke Photoshopeisen werden bewerkt.

(LP)

Rimpels, oneffenheden, of gewoon een linkerbil: allemaal 'plooien' die in foto's van beroemdheden zoals Kim Kardashian en Madonna met schering en inslag worden gladgestreken met een namiddagje Photoshop. De Try Guys kregen vier bekende Photoshopblunders voorgeschoteld die ze mochten namaken. De copycats gingen er volledig voor, inclusief de liters make-up en de drainage van het zelfvertrouwen. Tijdens de shoot kregen ze aanwijzingen over hoe ze er sexyer en strakker moeten uitzien tijdens het poseren. Aanwijzingen die hen het gevoel gaven dat er onrealistische verwachtingen werden geschept. Hun conclusie: 'Na de Photoshop, zie je hoe andere mensen vinden dat je er zou moeten uitzien om mooi te zijn.' En dat is behoorlijk confronterend en bovendien onrealistisch en absurd. De jongens leren ook dat wanneer er bij een foto niet expliciet wordt gezegd dat deze onbewerkt is, er sowieso Photoshop aan te pas is gekomen. Ongeretoucheerde foto's zijn nog steeds eerder de uitzondering dan de regel. 'Photoshop is een soort digitaal schilderij', klinkt het. En zo is het maar net: allesbehalve de realiteit. In een vorige video lieten de Try Guys zichzelf ook Photoshoppen, maar dan volgens mannelijke standaarden. De video ging viraal, maar veel fans reageerden dat dit de dagdagelijkse realiteit is voor vrouwen. Daarom beslisten de Try Guys en Buzzfeed om een nieuwe versie te maken, waar de mannen volgens de standaarden van vrouwelijke Photoshopeisen werden bewerkt. (LP)