De Duitse psychologe Gabriele Oettingen ontdekte in de jaren '90 al dat pessimistische vrouwen met afslankplannen meer gewicht verloren dan hun optimistische medediëters. Want wat bleek? Wie op voorhand vreest niet te zullen slagen in een opdracht, erkent veel meer dat er haar een moeilijk proces te wachten staat en is beter voorbereid op de afzonderlijke deeltaken in het grote proces.

Dromen over de toekomst zorgt er met andere woorden voor dat je zaken die nu moeten gebeuren (als in: je sportschoenen aantrekken en gaan joggen) uit het oog verliest. Een beetje pessimisme komt dus goed van pas als je een haalbaar plan wilt opstellen om een doel te bereiken in de toekomst. Hoe dat juist zit, wordt haarfijn uitgelegd in dit filmpje:

(EK)

De Duitse psychologe Gabriele Oettingen ontdekte in de jaren '90 al dat pessimistische vrouwen met afslankplannen meer gewicht verloren dan hun optimistische medediëters. Want wat bleek? Wie op voorhand vreest niet te zullen slagen in een opdracht, erkent veel meer dat er haar een moeilijk proces te wachten staat en is beter voorbereid op de afzonderlijke deeltaken in het grote proces.Dromen over de toekomst zorgt er met andere woorden voor dat je zaken die nu moeten gebeuren (als in: je sportschoenen aantrekken en gaan joggen) uit het oog verliest. Een beetje pessimisme komt dus goed van pas als je een haalbaar plan wilt opstellen om een doel te bereiken in de toekomst. Hoe dat juist zit, wordt haarfijn uitgelegd in dit filmpje:(EK)