Wie regelmatig masturbeert heeft minder stress, slaapt beter, is gelukkiger en heeft een beter immuunsysteem, zo bundelt AsapSCIENCE verschillende studieresultaten. Voor mannen zou het zelfs het risico op prostaatkanker verminderen en het kwaliteit van het zaad verhogen, terwijl een goede solosekssessie bij vrouwen dan weer menstruatiepijn kan verlichten.

Nog meer redenen nodig? Af en toe de hand aan jezelf slaan maakt je ook een betere minnaar, omdat je bekkenbodemspieren getraind worden, die tijdens seks met je partner hun nut bewijzen.

Opgelet! Masturberen heeft echter ook nadelen. Néé, je wordt er niet blind van zoals men vroeger geloofde, maar wie telkens op dezelfde manier zichzelf pleziert kan ervoor zorgen dat hij of zij immuun wordt voor de liefkozingen van de partner als die niet op diezelfde wijze uitgevoerd worden.

Wie regelmatig masturbeert heeft minder stress, slaapt beter, is gelukkiger en heeft een beter immuunsysteem, zo bundelt AsapSCIENCE verschillende studieresultaten. Voor mannen zou het zelfs het risico op prostaatkanker verminderen en het kwaliteit van het zaad verhogen, terwijl een goede solosekssessie bij vrouwen dan weer menstruatiepijn kan verlichten. Nog meer redenen nodig? Af en toe de hand aan jezelf slaan maakt je ook een betere minnaar, omdat je bekkenbodemspieren getraind worden, die tijdens seks met je partner hun nut bewijzen. Opgelet! Masturberen heeft echter ook nadelen. Néé, je wordt er niet blind van zoals men vroeger geloofde, maar wie telkens op dezelfde manier zichzelf pleziert kan ervoor zorgen dat hij of zij immuun wordt voor de liefkozingen van de partner als die niet op diezelfde wijze uitgevoerd worden.