Het is niet gemakkelijk om termen als feminisme uit te leggen. Je stuit altijd op dezelfde vooroordelen, je komt terecht in een wirwar aan "jamaar"s en al te vaak ontspoort het gesprek in een grootschalige discussie die het punt dat je wilde maken niet écht meer omvat. Daarom gebruikt UBC comedienne Akilah Hughes een metafoor om haar punt over feminisme en intersectionaliteit te maken. Vrouwen zijn als pizza's in een wereld waar hamburgers de bovenhand voeren.

Ze beschrijft de dynamiek tussen burgers en pizza's, dat pizza net zo smakelijk is als een hamburger, en dat er meer pizza op het menu moet staan. Maar dat er binnen de pizzasoorten ook ongemakkelijkheden heersen, want hoe moeten pizza's met toppings als peperoni of artisjok het opnemen tegen de universeel smakelijk bevonden kaas-tomaatpizza?

Hughes beschrijft onder haar filmpje hoe belangrijk het is dat er gepraat wordt over intersectioneel feminisme. "Hoewel het fantastisch is dat er de laatste tijd zo'n brede discussies op gang worden getrokken over feminisme en seksisme, lijken die het nog altijd te hebben over de blanke, heteroseksuele vrouw, de tomaat-kaas pizza. En hoe fijn het ook is dat tomaat-kaas pizza's meer op het menu voorkomen om zo de obsessie met hamburgers wat te breken, kan de wereld echt nog wel wat meer smaak en toppings gebruiken."

Het is niet gemakkelijk om termen als feminisme uit te leggen. Je stuit altijd op dezelfde vooroordelen, je komt terecht in een wirwar aan "jamaar"s en al te vaak ontspoort het gesprek in een grootschalige discussie die het punt dat je wilde maken niet écht meer omvat. Daarom gebruikt UBC comedienne Akilah Hughes een metafoor om haar punt over feminisme en intersectionaliteit te maken. Vrouwen zijn als pizza's in een wereld waar hamburgers de bovenhand voeren. Ze beschrijft de dynamiek tussen burgers en pizza's, dat pizza net zo smakelijk is als een hamburger, en dat er meer pizza op het menu moet staan. Maar dat er binnen de pizzasoorten ook ongemakkelijkheden heersen, want hoe moeten pizza's met toppings als peperoni of artisjok het opnemen tegen de universeel smakelijk bevonden kaas-tomaatpizza?Hughes beschrijft onder haar filmpje hoe belangrijk het is dat er gepraat wordt over intersectioneel feminisme. "Hoewel het fantastisch is dat er de laatste tijd zo'n brede discussies op gang worden getrokken over feminisme en seksisme, lijken die het nog altijd te hebben over de blanke, heteroseksuele vrouw, de tomaat-kaas pizza. En hoe fijn het ook is dat tomaat-kaas pizza's meer op het menu voorkomen om zo de obsessie met hamburgers wat te breken, kan de wereld echt nog wel wat meer smaak en toppings gebruiken."