Toen Eliza leerde naaien op de lagere school ontdekte ze dat ze met haar naald onder haar huid kon gaan zonder pijn te ervaren. Deze ontdekking kwam goed van pas toen ze haar project 'A Woman's Work is Never Done' opstartte.

'Het draait voor mij om menselijke waarden,' licht de kunstenares toe. Jobs die als typisch vrouwelijk worden gezien, zoals naaien, verzorgen of poetsen, worden ook vaak onterecht makkelijk en licht werk genoemd. Met haar kunstwerk vestigt ze de aandacht op het concept van 'vrouwenwerk'. De borduursels geven de illusie van kleurrijk eelt, een teken van de noeste arbeid die de mensen die ze representeert verrichten.

Niet voor gevoelige kijkers.

(LP)

Toen Eliza leerde naaien op de lagere school ontdekte ze dat ze met haar naald onder haar huid kon gaan zonder pijn te ervaren. Deze ontdekking kwam goed van pas toen ze haar project 'A Woman's Work is Never Done' opstartte. 'Het draait voor mij om menselijke waarden,' licht de kunstenares toe. Jobs die als typisch vrouwelijk worden gezien, zoals naaien, verzorgen of poetsen, worden ook vaak onterecht makkelijk en licht werk genoemd. Met haar kunstwerk vestigt ze de aandacht op het concept van 'vrouwenwerk'. De borduursels geven de illusie van kleurrijk eelt, een teken van de noeste arbeid die de mensen die ze representeert verrichten. Niet voor gevoelige kijkers. (LP)