Ken je het gevoel dat je maar niet in slaap kan geraken en begint te piekeren? In deze mooie animatievideo van The School of Life tonen ze hoe je brein je 's nachts kan wakkerhouden omdat je er overdag geen aandacht aan hebt besteed. Op het werk, in de supermarkt en in de file denken we aan praktische zaken, waardoor we vaak de tijd niet hebben om na te denken over het leven. De grotere, filosofische vragen krijgen geen plek meer in ons drukke bestaan.

Er zijn uiteraard meerdere oorzaken voor insomnia en niet iedereen zal gebaat zijn bij meer filosoferen en mediteren, maar het is in ieder geval het proberen waard. Baat het niet, dan schaadt het niet.

(LP)

Ken je het gevoel dat je maar niet in slaap kan geraken en begint te piekeren? In deze mooie animatievideo van The School of Life tonen ze hoe je brein je 's nachts kan wakkerhouden omdat je er overdag geen aandacht aan hebt besteed. Op het werk, in de supermarkt en in de file denken we aan praktische zaken, waardoor we vaak de tijd niet hebben om na te denken over het leven. De grotere, filosofische vragen krijgen geen plek meer in ons drukke bestaan. Er zijn uiteraard meerdere oorzaken voor insomnia en niet iedereen zal gebaat zijn bij meer filosoferen en mediteren, maar het is in ieder geval het proberen waard. Baat het niet, dan schaadt het niet. (LP)