De Filipijns-Canadese artieste Mailyne en haar zoontje proberen hun ecologische voetafdruk te verkleinen en geen afval meer te produceren. De alleenstaande mama houdt een blog bij over haar zero waste avonturen.

In de supermarkt gebruikt ze linnen zakken, herbruikbare glazen potten en kussenslopen om voedsel in bulk in te stoppen. Cosmeticaproducten zoals deodorant, tandpasta en mondwater maakt ze gewoon zelf. Wegwerpscheermesjes heeft ze vervangen door een ouderwets scheermes dat eeuwen meegaat. Tampons of maandverband verving ze door een mooncup.

In afwachting van een eigen compostbak, brengt ze haar composteerbaar afval naar haar ouders en vrienden. In de keuken gebruikt ze herbruikbare folie van bijenwas om eten te bewaren. Om het kraantjeswater te zuiveren gebruikt ze houtskool in plaats van een britafilter.

De Zero Waste Lifestyle is niet voor iedereen weggelegd, maar we kunnen er allemaal iets van leren. Zo sparen we de planeet, maar ook onze portemonnee.

Zero Waste Lifestyle, allemaal goed en wel, maar wat tijdens de menstruatieperiode? Lauren Singer stelt twee opties voor in onderstaande video:

(LP)

Lees ook: Hoe je voedselverspilling kan stoppen in jouw keuken

De Filipijns-Canadese artieste Mailyne en haar zoontje proberen hun ecologische voetafdruk te verkleinen en geen afval meer te produceren. De alleenstaande mama houdt een blog bij over haar zero waste avonturen. In de supermarkt gebruikt ze linnen zakken, herbruikbare glazen potten en kussenslopen om voedsel in bulk in te stoppen. Cosmeticaproducten zoals deodorant, tandpasta en mondwater maakt ze gewoon zelf. Wegwerpscheermesjes heeft ze vervangen door een ouderwets scheermes dat eeuwen meegaat. Tampons of maandverband verving ze door een mooncup. In afwachting van een eigen compostbak, brengt ze haar composteerbaar afval naar haar ouders en vrienden. In de keuken gebruikt ze herbruikbare folie van bijenwas om eten te bewaren. Om het kraantjeswater te zuiveren gebruikt ze houtskool in plaats van een britafilter. De Zero Waste Lifestyle is niet voor iedereen weggelegd, maar we kunnen er allemaal iets van leren. Zo sparen we de planeet, maar ook onze portemonnee. Zero Waste Lifestyle, allemaal goed en wel, maar wat tijdens de menstruatieperiode? Lauren Singer stelt twee opties voor in onderstaande video: (LP)Lees ook: Hoe je voedselverspilling kan stoppen in jouw keuken