Een net getrouwd koppel dat huwelijksfoto's staat te nemen op een idyllische locatie: er lijkt niet meteen iets mis mee. Tot je het bruidje wat beter bekijkt. Ze is wel heel erg klein. Ze ziet er wel heel onwennig uit. Ze is 12.

De makers van dit filmpje, waarin het getrouwde paar voor alle duidelijkheid acteurs zijn, waren benieuwd naar de reacties van mensen. Kindhuwelijken zijn vandaag namelijk perfect legaal in 93 landen en elk jaar trouwen er maar liefst 15 miljoen minderjarige meisjes. Zo'n wettelijke goedkeuring en het feit dat de praktijk veelvuldig voorkomt, dat moeten toch tekenen zijn dat het ook algemeen aanvaard wordt? Of niet?

(EK)

Een net getrouwd koppel dat huwelijksfoto's staat te nemen op een idyllische locatie: er lijkt niet meteen iets mis mee. Tot je het bruidje wat beter bekijkt. Ze is wel heel erg klein. Ze ziet er wel heel onwennig uit. Ze is 12.De makers van dit filmpje, waarin het getrouwde paar voor alle duidelijkheid acteurs zijn, waren benieuwd naar de reacties van mensen. Kindhuwelijken zijn vandaag namelijk perfect legaal in 93 landen en elk jaar trouwen er maar liefst 15 miljoen minderjarige meisjes. Zo'n wettelijke goedkeuring en het feit dat de praktijk veelvuldig voorkomt, dat moeten toch tekenen zijn dat het ook algemeen aanvaard wordt? Of niet?(EK)