Koen Wauters neemt zijn rol van ambassadeur voor Plan België erg serieus en stemde toe om een video te maken waarin zijn eigen dochter trouwt met een oudere man. Met tranen die over haar wangen biggelen geeft de elfjarige Zita haar jawoord. Voor de familie Wauters was dit slechts fictie, maar kindhuwelijken gebeuren wereldwijd nog steeds massaal.

'Wereldwijd trouwen elke minuut 27 meisjes, op veel te jonge leeftijd. Een kindhuwelijk hypothekeert de jeugd én de toekomst van jonge meisjes. Dat moet stoppen. Als Plan Ouder geef je kinderen in Afrika, Azië en Latijns-Amerika een betere toekomst, en een huwelijk op 14-jarige leeftijd hoort daar écht niet bij,' aldus Koen Wauters. Ook focust de ngo op onderwijs, aangezien geschoolde meisjes veel meer kansen hebben en vaker huwen wanneer ze volwassen zijn. (LP)

Lees ook 'België kan sleutelrol spelen in strijd tegen kindbruiden'

Koen Wauters neemt zijn rol van ambassadeur voor Plan België erg serieus en stemde toe om een video te maken waarin zijn eigen dochter trouwt met een oudere man. Met tranen die over haar wangen biggelen geeft de elfjarige Zita haar jawoord. Voor de familie Wauters was dit slechts fictie, maar kindhuwelijken gebeuren wereldwijd nog steeds massaal. 'Wereldwijd trouwen elke minuut 27 meisjes, op veel te jonge leeftijd. Een kindhuwelijk hypothekeert de jeugd én de toekomst van jonge meisjes. Dat moet stoppen. Als Plan Ouder geef je kinderen in Afrika, Azië en Latijns-Amerika een betere toekomst, en een huwelijk op 14-jarige leeftijd hoort daar écht niet bij,' aldus Koen Wauters. Ook focust de ngo op onderwijs, aangezien geschoolde meisjes veel meer kansen hebben en vaker huwen wanneer ze volwassen zijn. (LP)Lees ook 'België kan sleutelrol spelen in strijd tegen kindbruiden'