Ben Venom is niet meteen een figuur die je zou plaatsen bij het wekelijkse naaiclubje van je oma. Toch kan hij bijzonder goed overweg met naald en draad. Die skills gebruikt hij om DIY-quilts te maken, met verwijzingen naar heavy metal, punk, skaters, motorclubs en tatoeages.

Ben Venom geniet van het geluid dat zijn stikmachine maakt terwijl hij quilts naait. 'Ik ben geïnteresseerd in het naast elkaar plaatsen van vakmanschap en extreme dingen die ik vind aan de rand van de maatschappij', licht hij toe. Zijn manier van werken doet denken aan upcycling, aangezien hij, naast nieuwe stoffen, restjes stof en patches gebruikt die hij verzamelde doorheen de jaren.

De quilts van de artiest uit San Francisco zijn dan ook een combinatie van gezellige huiselijkheid met stoere, occulte en gedurfde versieringen. De vraag die hij zich stelt: 'Kan ik spelen met de waanzin?'

Volg Ben Venom via Instagram of zijn website.

(LP)

Ben Venom is niet meteen een figuur die je zou plaatsen bij het wekelijkse naaiclubje van je oma. Toch kan hij bijzonder goed overweg met naald en draad. Die skills gebruikt hij om DIY-quilts te maken, met verwijzingen naar heavy metal, punk, skaters, motorclubs en tatoeages. Ben Venom geniet van het geluid dat zijn stikmachine maakt terwijl hij quilts naait. 'Ik ben geïnteresseerd in het naast elkaar plaatsen van vakmanschap en extreme dingen die ik vind aan de rand van de maatschappij', licht hij toe. Zijn manier van werken doet denken aan upcycling, aangezien hij, naast nieuwe stoffen, restjes stof en patches gebruikt die hij verzamelde doorheen de jaren. De quilts van de artiest uit San Francisco zijn dan ook een combinatie van gezellige huiselijkheid met stoere, occulte en gedurfde versieringen. De vraag die hij zich stelt: 'Kan ik spelen met de waanzin?' Volg Ben Venom via Instagram of zijn website.(LP)