De 23-jarige presentator Alex Hermansson kwam op een Zweedse kindertelevisieshow met de video op de proppen om het taboe rond maandstonden te doorbreken. Als jongeman trekt hij absoluut niet bleek weg bij het onderwerp, maar tokkelt hij olijk op zijn gitaar, omringd door tampons. "Ik vind het gewoon leuk en cool om over menstruatie te praten", bekent de zanger, "Hoe meer kennis en transparantie over het onderwerp, hoe minder meisjes gebukt gaan onder het stigma."

Aan het Zweedse nieuwsprogramma The Local vertelde Hermansson dat hij zich meer geneerde om in het openbaar te zingen, dan om een lied te brengen over menstruatie. 'Ik ben geen professionele zanger,' klonk het.

Hoewel de verfrissend positieve video er zeker geen doekjes om windt, is Petter Bragée, de programmaleider van de Zweedse openbare omroep, helemaal niet bang dat de video een staartje zou krijgen: "We moeten kunnen praten over iets dat de helft van de wereldbevolking aangaat."

Het muzieksegment zal komende vrijdag te zien zijn op de zender in een breed uitgesmeerd programma over menstruatie naar aanleiding van Menstruatiedag.

"Vlieg mee op de vleugels van uw inlegkruisje." Zo interpreteert correspondent Marcel Burger het filmpje van de Zweedse Ketnet-equivalent in Nieuwe feiten op Radio 1.

Weekend.be vertaalde voor u de misschien krampachtige Zweedse lyrics: "Het is iets wat soms met meisjes gebeurt / Ze willen er niet over praten / misschien schamen zij zich / ze willen niet dat we er iets over weten / maar we beseffen allemaal dat het totaal normaal is / we moeten gewoon extra aardig voor hen zijn / een beetje geduld tonen / het is alleen maar een beetje bloed / Hiphoera voor menstruatie / het lichaam werkt zoals het moet / en dat is echt heel erg goed / hoera! / Menstruatie, menstruatie - hip hip hoera voor menstruatie / Drippelidrip, droppelidrop / hier komen mijn regels in volle galop" (AW)

De 23-jarige presentator Alex Hermansson kwam op een Zweedse kindertelevisieshow met de video op de proppen om het taboe rond maandstonden te doorbreken. Als jongeman trekt hij absoluut niet bleek weg bij het onderwerp, maar tokkelt hij olijk op zijn gitaar, omringd door tampons. "Ik vind het gewoon leuk en cool om over menstruatie te praten", bekent de zanger, "Hoe meer kennis en transparantie over het onderwerp, hoe minder meisjes gebukt gaan onder het stigma."Aan het Zweedse nieuwsprogramma The Local vertelde Hermansson dat hij zich meer geneerde om in het openbaar te zingen, dan om een lied te brengen over menstruatie. 'Ik ben geen professionele zanger,' klonk het.Hoewel de verfrissend positieve video er zeker geen doekjes om windt, is Petter Bragée, de programmaleider van de Zweedse openbare omroep, helemaal niet bang dat de video een staartje zou krijgen: "We moeten kunnen praten over iets dat de helft van de wereldbevolking aangaat." Het muzieksegment zal komende vrijdag te zien zijn op de zender in een breed uitgesmeerd programma over menstruatie naar aanleiding van Menstruatiedag."Vlieg mee op de vleugels van uw inlegkruisje." Zo interpreteert correspondent Marcel Burger het filmpje van de Zweedse Ketnet-equivalent in Nieuwe feiten op Radio 1. Weekend.be vertaalde voor u de misschien krampachtige Zweedse lyrics: "Het is iets wat soms met meisjes gebeurt / Ze willen er niet over praten / misschien schamen zij zich / ze willen niet dat we er iets over weten / maar we beseffen allemaal dat het totaal normaal is / we moeten gewoon extra aardig voor hen zijn / een beetje geduld tonen / het is alleen maar een beetje bloed / Hiphoera voor menstruatie / het lichaam werkt zoals het moet / en dat is echt heel erg goed / hoera! / Menstruatie, menstruatie - hip hip hoera voor menstruatie / Drippelidrip, droppelidrop / hier komen mijn regels in volle galop" (AW)