Mannelijke satijnblauwe prieelvogels hebben er een dagtaak aan: het bouwen van een prieel om indruk te maken op de vrouwelijke vogels. De in Australie levende vogels bouwen zorgvuldig een prieeltje van kleine takjes die ze zwart maken met speeksel en houtskool.

Vervolgens verzamelen ze allerlei blauwe spulletjes - de favoriete kleur van de vrouwtjes - om het huisje mee te versieren. Is de aandacht eindelijk getrokken, is zijn veroveringspoging nog niet voltooid. Zijn zang- en danskunsten moeten haar ook nog over de streep halen.

Wanneer hij dan eindelijk is geslaagd in zijn hofmakerij, blijft hij na de paring alleen achter. De vrouwtjes brengen de jongen alleen groot en het mannetje kan weer helemaal van voor af aan beginnen. (MS)

Mannelijke satijnblauwe prieelvogels hebben er een dagtaak aan: het bouwen van een prieel om indruk te maken op de vrouwelijke vogels. De in Australie levende vogels bouwen zorgvuldig een prieeltje van kleine takjes die ze zwart maken met speeksel en houtskool.Vervolgens verzamelen ze allerlei blauwe spulletjes - de favoriete kleur van de vrouwtjes - om het huisje mee te versieren. Is de aandacht eindelijk getrokken, is zijn veroveringspoging nog niet voltooid. Zijn zang- en danskunsten moeten haar ook nog over de streep halen.Wanneer hij dan eindelijk is geslaagd in zijn hofmakerij, blijft hij na de paring alleen achter. De vrouwtjes brengen de jongen alleen groot en het mannetje kan weer helemaal van voor af aan beginnen. (MS)