Fronie Derveaux, studente production management aan het Brusselse Rits wil met bovenstaande video 'haar' Brussel op een andere manier in de schijnwerpers zetten. "Ik wil mensen die (bijna) nooit in Brussel komen tonen dat Brussel veel meer is dan die grote vuile stad. Dat Brussel heel veel mooie plekken heeft die de moeite waard zijn om te bezoeken."

Derveaux stuurde weg van de toeristische trekpleisters en vroeg aan haar vrienden wat hun favoriete plek in de hoofdstad was. Het resultaat is een intiem portret van een veelzijdige, bruisende stad, waarin persoonlijke anekdotes, algemene sfeerschepping en kleine details belangrijker zijn dan historische of politieke monumenten.

"Hopelijk kan ik de niet-Brusseleirs aanzetten om zelf eens de plekken uit mijn filmpje te bezoeken en misschien zo Brussel in het algemeen meer te ontdekken", aldus Derveaux.

(KS)

Fronie Derveaux, studente production management aan het Brusselse Rits wil met bovenstaande video 'haar' Brussel op een andere manier in de schijnwerpers zetten. "Ik wil mensen die (bijna) nooit in Brussel komen tonen dat Brussel veel meer is dan die grote vuile stad. Dat Brussel heel veel mooie plekken heeft die de moeite waard zijn om te bezoeken." Derveaux stuurde weg van de toeristische trekpleisters en vroeg aan haar vrienden wat hun favoriete plek in de hoofdstad was. Het resultaat is een intiem portret van een veelzijdige, bruisende stad, waarin persoonlijke anekdotes, algemene sfeerschepping en kleine details belangrijker zijn dan historische of politieke monumenten."Hopelijk kan ik de niet-Brusseleirs aanzetten om zelf eens de plekken uit mijn filmpje te bezoeken en misschien zo Brussel in het algemeen meer te ontdekken", aldus Derveaux. (KS)