In Gent werd gisterenavond het vernieuwende beursconcept Night Shift gelanceerd. De bedoeling is om jonge talenten en ondernemers een alternatief te bieden en het hele beursgebeuren een heel pak leuker te maken voor de bezoeker.

Night Shift is ontstaan uit een idee van dj Maxime Neslany - in het Gentse uitgaansleven beter gekend als Maxim Lany - business development manager Jean-Michel Teerlinck en architect Mathieu Luyens.

Ze hebben eerder al samengezeten voor L'intimité, een exclusief partyconcept dat ook de link legt naar de zakenwereld. "We kennen mekaar al lang en dankzij onze samenwerking voor L'intimité zijn we op dit idee gekomen", zegt Mathieu Luyens.

"Het beursconcept is enorm verouderd. Het leek ons dan ook een gat in de markt om een leuk en hip alternatief te bieden voor lifestylemerken die hun producten willen aanbieden op een originele manier", klinkt het bij de bezielers. Zo kwam al snel het plan om het principe van een beurs - zijnde netwerken en bezoekers informeren - te combineren met het nachtleven.

Gericht op jonge ondernemers

Op de beurs wordt er gewerkt met corners die zodanig ingedeeld zijn dat er komaf wordt gemaakt met de gebruikelijke wandelgangen. Elke deelnemer krijgt een aantrekkelijke corner met een stijlvolle basisinrichting, maar krijgt ook de kans om atypische performances te organiseren buiten de lijnen van hun corner.

Bezoekers kunnen op die manier nieuwe talenten ontdekken met een gratis glas champagne in de hand en leuke muziek op de achtergrond. Van zodra de avond valt, wordt het centrale cornerpunt omgevormd tot een dansvloer, gaat de muziek wat luider en kan er verder genetwerkt worden.

Eskimofabriek

De beurs gaat door in de Eskimofabriek in Gent waar er plaats zal zijn voor 40 standhouders. Net zoals bij een klassieke beurs moet je als bezoeker inkom betalen en als standhouder betalen voor je plaats, al ligt de prijs een heel pak lager dan op de klassieke beurzen. "We willen vooral jonge ondernemers een kans geven, het moet voor hen rendabel blijven", legt Mathieu uit. (RDM)

Night Shift: Zaterdag 23 maart 2013 - 19u-5u - Eskimofabriek, Wiedauwkaai 25, Gent.

Voor meer informatie: hello@night-shift.be

In Gent werd gisterenavond het vernieuwende beursconcept Night Shift gelanceerd. De bedoeling is om jonge talenten en ondernemers een alternatief te bieden en het hele beursgebeuren een heel pak leuker te maken voor de bezoeker. Night Shift is ontstaan uit een idee van dj Maxime Neslany - in het Gentse uitgaansleven beter gekend als Maxim Lany - business development manager Jean-Michel Teerlinck en architect Mathieu Luyens. Ze hebben eerder al samengezeten voor L'intimité, een exclusief partyconcept dat ook de link legt naar de zakenwereld. "We kennen mekaar al lang en dankzij onze samenwerking voor L'intimité zijn we op dit idee gekomen", zegt Mathieu Luyens. "Het beursconcept is enorm verouderd. Het leek ons dan ook een gat in de markt om een leuk en hip alternatief te bieden voor lifestylemerken die hun producten willen aanbieden op een originele manier", klinkt het bij de bezielers. Zo kwam al snel het plan om het principe van een beurs - zijnde netwerken en bezoekers informeren - te combineren met het nachtleven. Gericht op jonge ondernemers Op de beurs wordt er gewerkt met corners die zodanig ingedeeld zijn dat er komaf wordt gemaakt met de gebruikelijke wandelgangen. Elke deelnemer krijgt een aantrekkelijke corner met een stijlvolle basisinrichting, maar krijgt ook de kans om atypische performances te organiseren buiten de lijnen van hun corner. Bezoekers kunnen op die manier nieuwe talenten ontdekken met een gratis glas champagne in de hand en leuke muziek op de achtergrond. Van zodra de avond valt, wordt het centrale cornerpunt omgevormd tot een dansvloer, gaat de muziek wat luider en kan er verder genetwerkt worden. Eskimofabriek De beurs gaat door in de Eskimofabriek in Gent waar er plaats zal zijn voor 40 standhouders. Net zoals bij een klassieke beurs moet je als bezoeker inkom betalen en als standhouder betalen voor je plaats, al ligt de prijs een heel pak lager dan op de klassieke beurzen. "We willen vooral jonge ondernemers een kans geven, het moet voor hen rendabel blijven", legt Mathieu uit. (RDM)