De verkoop van meer dan 5.500 objecten die uit het wrak van de Titanic gehaald werden, is uitgesteld. Dat maakte het veilinghuis Guernsey's in New York bekend. De waarde van de collectie, bestaande uit meubels, kleding, juwelen, brillen, koffers en postkaarten, wordt op zo'n 189 miljoen dollar geraamd.

In een persbericht luidt het nu dat het veilinghuis in gesprek is met "verschillende partijen" over de aankoop van de hele collectie. Wie de geïnteresseerde kopers zijn, is niet duidelijk. Het Amerikaanse gerecht bepaalde eerder al dat de objecten samen moesten blijven en ook toegankelijk moeten blijven voor het publiek.

Geïnteresseerde kopers moesten aanvankelijk tegen einde maart een bod uitbrengen. De deadline werd dan met een week verlengd, tot 6 april. Normaal zou de verkoop op 11 april worden afgerond, maar de gesprekken lopen nog steeds. "Om de beste bieder te vinden en de hoogste opbrengst te realiseren, praten we voort en bewaren daarbij discretie", luidt het bij het veilinghuis. (Belga/RDM)

De verkoop van meer dan 5.500 objecten die uit het wrak van de Titanic gehaald werden, is uitgesteld. Dat maakte het veilinghuis Guernsey's in New York bekend. De waarde van de collectie, bestaande uit meubels, kleding, juwelen, brillen, koffers en postkaarten, wordt op zo'n 189 miljoen dollar geraamd. In een persbericht luidt het nu dat het veilinghuis in gesprek is met "verschillende partijen" over de aankoop van de hele collectie. Wie de geïnteresseerde kopers zijn, is niet duidelijk. Het Amerikaanse gerecht bepaalde eerder al dat de objecten samen moesten blijven en ook toegankelijk moeten blijven voor het publiek. Geïnteresseerde kopers moesten aanvankelijk tegen einde maart een bod uitbrengen. De deadline werd dan met een week verlengd, tot 6 april. Normaal zou de verkoop op 11 april worden afgerond, maar de gesprekken lopen nog steeds. "Om de beste bieder te vinden en de hoogste opbrengst te realiseren, praten we voort en bewaren daarbij discretie", luidt het bij het veilinghuis. (Belga/RDM)