Het beroemde Londens Victoria & Albertmuseum bereidt volop de grote David Bowie expositie voor die volgend jaar plaatsgrijpt en heel wat volk naar Londen belooft te trekken. 2013 wordt een Bowiejaar!

Vanzelfsprekend is het niet dat een rockmuzikant in een dergelijk museum een hommage krijgt. En toch, als je er over nadenkt klopt het wel, want het wordt duidelijk dat de popmuziek ook de gehele vormgevende cultuur heeft beïnvloed en niet anders om! Het is niet omdat bijvoorbeeld Verner Panton psychedelische zetels ontwierp dat de muzikanten dergelijke muziek zijn gaan maken, wel in tegendeel. De popmuziek heeft via posters, platenhoezen en T-shirts en zoveel meer echt alles en nog wat gevormd. Zonder Bowie zagen zoveel dingen er immers anders uit!
Dus krijgt David Bowie een prachtige hommage in het V & A. Deze stijlicoon wordt door middel van 300 objecten geportretteerd, van kostuums, handgeschreven teksten, platenhoezen, foto's en noem maar op. Bowie werkte ook samen met fashiondesigners en is altijd heel modebewust geweest.

Guy Peellaert.

Deze expo wordt ook een hommage aan een bekende landgenoot, illustrator en tekenaar Guy Peellaert (1934 - 2008) die onder meer de hoes van 'Diamond Dogs' voor Bowie en 'It's only Rock 'n'Roll' voor The Rolling Stones tekende. Peellaert, toch een beetje vergeten als artiest, tekende ook poster voor cultfilms als Taxi Driver.

Piet Swimberghe

De grote David Bowie expo zal lopen van 23 maart tot 28 juli 2013. Zo kan je straks al je goedkope treintickets bestellen! Info: www.vam.ac.uk

Het beroemde Londens Victoria & Albertmuseum bereidt volop de grote David Bowie expositie voor die volgend jaar plaatsgrijpt en heel wat volk naar Londen belooft te trekken. 2013 wordt een Bowiejaar!Vanzelfsprekend is het niet dat een rockmuzikant in een dergelijk museum een hommage krijgt. En toch, als je er over nadenkt klopt het wel, want het wordt duidelijk dat de popmuziek ook de gehele vormgevende cultuur heeft beïnvloed en niet anders om! Het is niet omdat bijvoorbeeld Verner Panton psychedelische zetels ontwierp dat de muzikanten dergelijke muziek zijn gaan maken, wel in tegendeel. De popmuziek heeft via posters, platenhoezen en T-shirts en zoveel meer echt alles en nog wat gevormd. Zonder Bowie zagen zoveel dingen er immers anders uit! Dus krijgt David Bowie een prachtige hommage in het V & A. Deze stijlicoon wordt door middel van 300 objecten geportretteerd, van kostuums, handgeschreven teksten, platenhoezen, foto's en noem maar op. Bowie werkte ook samen met fashiondesigners en is altijd heel modebewust geweest. Guy Peellaert. Deze expo wordt ook een hommage aan een bekende landgenoot, illustrator en tekenaar Guy Peellaert (1934 - 2008) die onder meer de hoes van 'Diamond Dogs' voor Bowie en 'It's only Rock 'n'Roll' voor The Rolling Stones tekende. Peellaert, toch een beetje vergeten als artiest, tekende ook poster voor cultfilms als Taxi Driver. Piet Swimberghe