Hoewel winterzwemmen een lange geschiedenis kent, is koudwatertherapie pas de laatste jaren in opmars bij het brede publiek. We kunnen spreken van een echte hype, die mentale én fysieke voordelen belooft. Ook onze redactrice liet zich vorige coronawinter overhalen om zich om te dopen tot ijsbeer. Ontpopte ze zich tot heuse ijskoningin of bleef het bij een lockdownhobby om de coronasleur te doorbreken?

Wie zijn vleesconsumptie wel wil verminderen maar daar vooral niets van wil merken, kan tegenwoordig opteren voor hybride producten: worsten en hamburgers die voor een deel uit vlees en voor een deel uit groenten bestaan. Hoe lekker is dat?

De Nutri-Score kan helpen om gezonde keuzes te maken in de supermarkt, maar wat met producten waarvan we weten dat ze sowieso niet de gezondste zijn, zoals koekjes, snoep en ijs? Een test.

De dorstlessende wijndrank piquette is de geknipte kandidaat voor de titel van zomerdrank van 2021: het is sprankelend, laag in alcohol en gaat voedselverspilling tegen. Alleen: het is verboden. Que?

Kleding huren is een slim en groen alternatief voor mensen die van mode houden, maar de planeet willen sparen. Waar kan je in België terecht voor kledingbibs? En hoe gaat het in z'n werk? Wij zochten het uit.

Menstruatieslipjes, ook wel bekend als period panties, zijn in opmars. Je kunt ze de hele dag of nacht dragen en beloven een droog gevoel zonder vlekken op je kleding. Deze slipjes sluiten mooi aan bij de trend van 'free bleeding', waarbij het menstruatiebloed niet in een tampon of cup wordt opgevangen. Go with the flow of toch maar links laten liggen? Wij zochten het uit.

Tijd of inspiratie te kort in de keuken? Een maaltijdbox verhelpt minstens één van die problemen. Knack Weekend baande zich een weg door het enorme aanbod en testte negen nieuwe foodboxen uit. Dit is ons verdict.

Steeds meer hotels slaan de handen in elkaar met gesloten restaurants, om zo hotelgasten aan te trekken voor iets wat ze op dit moment nergens anders kunnen krijgen: een tot in de puntjes verzorgd intiem etentje, met bediening en zonder afwas. Hoe werkt dat en is het de moeite? Wij testten het uit.

Zolang sociale afstand een ding blijft, is rondlopen met vettig haar niet zo'n ramp. Het ideale moment om ons haar te trainen om wat minder snel vies te worden. Maar is het mogelijk om een frisse haardos te krijgen zonder dagelijks met shampoo aan de slag te gaan? Onze redactrice zocht het uit.

Nooit meer scheren, waxen of epileren zonder dure laserbehandeling: dat is wat de nieuwe lichting IPL-ontharingsapparaten belooft. De toestellen zijn prijzig en de procedure neemt behoorlijk wat tijd in beslag. Loont het de moeite? Knack Weekend zocht het uit.