Uit een onderzoek van tweedehandsketen Troc.com is gebleken dat tijdens de vorige eindejaarsperiode meer dan 1 op de tien Belgen op zoek is gegaan naar een tweedehandsgeschenk. Deze trend lijkt zich dit jaar nog verder door te zetten.

Zo zag de tweedehandsketen de afgelopen dagen tot 20 procent meer bezoekers snuisteren naar tweedehandscadeaus. "Ons bezoekersaantal ligt in de eindejaarsperiode tot 20 procent hoger dan gemiddeld. Mensen zijn zich ervan bewust dat ze met tweedehandscadeaus heel wat geld kunnen besparen", zegt Pierre Boseret, algemeen directeur van Troc.com Benelux.

De populairste cadeaus tijdens de vorige feestdagen waren boeken, cd's en dvd's en kledij of mode-accessoires. Sport- en vrijetijdsartikelen vervolledigen het podium.

Vooral de aantrekkelijke prijs lokt meer mensen naar tweedehandsgeschenken, zo blijkt uit het onderzoek. Daarnaast vindt men het ook gewoon leuk om op de tweedehandsmarkt op zoek te gaan naar hét ideale kerst- of sinterklaascadeau. Ten slotte is de originaliteit vaak een doorslaggevende factor om voor een tweedehands geschenk te kiezen.

"Velen komen bij ons snuisteren naar unieke spullen met een levensverhaal. Ook het ecologische aspect van tweedehands wordt niet vergeten want 27% koopt een tweedehandscadeau om zo een tweede leven te geven aan het artikel", aldus Pierre Boseret. (RDM)

Uit een onderzoek van tweedehandsketen Troc.com is gebleken dat tijdens de vorige eindejaarsperiode meer dan 1 op de tien Belgen op zoek is gegaan naar een tweedehandsgeschenk. Deze trend lijkt zich dit jaar nog verder door te zetten. Zo zag de tweedehandsketen de afgelopen dagen tot 20 procent meer bezoekers snuisteren naar tweedehandscadeaus. "Ons bezoekersaantal ligt in de eindejaarsperiode tot 20 procent hoger dan gemiddeld. Mensen zijn zich ervan bewust dat ze met tweedehandscadeaus heel wat geld kunnen besparen", zegt Pierre Boseret, algemeen directeur van Troc.com Benelux. De populairste cadeaus tijdens de vorige feestdagen waren boeken, cd's en dvd's en kledij of mode-accessoires. Sport- en vrijetijdsartikelen vervolledigen het podium.Vooral de aantrekkelijke prijs lokt meer mensen naar tweedehandsgeschenken, zo blijkt uit het onderzoek. Daarnaast vindt men het ook gewoon leuk om op de tweedehandsmarkt op zoek te gaan naar hét ideale kerst- of sinterklaascadeau. Ten slotte is de originaliteit vaak een doorslaggevende factor om voor een tweedehands geschenk te kiezen. "Velen komen bij ons snuisteren naar unieke spullen met een levensverhaal. Ook het ecologische aspect van tweedehands wordt niet vergeten want 27% koopt een tweedehandscadeau om zo een tweede leven te geven aan het artikel", aldus Pierre Boseret. (RDM)