Tuinen kijken in Knokke-Heist

De Lions club Knokke-Zoute organiseert voor de tweede keer ‘Tentuinstelling’, een kunstparcours in openlucht.

Sport, buitenlucht en kunst combineren, in Knokke kan dit allemaal. De Lions club Knokke-Zoute organiseert samen met de Lions club Damme ZwinTentuinstelling‘, een kunstparcours in openlucht. Deelnemers kunnen te voet of met de fiets hedendaagse beeldhouwkunst van bekende en minder bekende artiesten ontdekken in dertien privé-tuinen.

De organisatoren willen het grote publiek laten kennismaken met hedendaagse beeldhouwkunst. Kunstgalerijen zijn er in Knokke genoeg, maar met de ‘Tentuinstelling’ willen de organisatoren vooral de drempel voor kunst naar beneden halen.

Het parcours start en eindigt aan cultuurcentrum ‘Scharpoord‘ in Knokke. Van daaruit start de fiets- en wandelroute, een combinatie van de auto en wandelen behoort ook tot de mogelijkheden. Beide routes houden eerst halt bij het toerismebureau op de zeedijk. Daar vindt u van elke deelnemende kunstenaar een werk. Al deze werken zijn te koop en de opbrengst hiervan gaat naar sociale initiatieven.

Na het bureau voor toerisme leidt het parcours u via het IJzerpark naar de dertien privé-tuinen. Bij het selecteren van die tuinen lette de organisatie vooral op de harmonie tussen de kunstwerken en de tuin waarin deze zich bevinden. Hoewel alle kunstwerken buitenshuis worden getoond, passen sommige kleinere werken ook in het interieur.

Ruth Vanden Berghe

‘Tentuinstelling’ op 15-16-17 en 21-22-23-24 mei. Badge en routeplan verkrijgbaar in cultuurcentrum Scharpoord.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content