Tommy Hilfiger lanceerde onlangs zijn nieuwe capsulecollectie 'Surf Shack',een kleding- en zonnebrillencollectie die volledig geïnspireerd is op het surfleven. Om dat te vieren creëerde Hilfiger zes limited edition surfplanken in samenwerking met vijf kunstenaars. Dat meldt Vogue.


Na collega-ontwerper Marc Jacobs zijn skateboards uitbracht, kon Tommy Hilfiger niet achterblijven. Zo surf je deze zomer in stijl dankzij de Tommy Hilfiger stichting. Naar aanleiding van hun nieuwe capsulecollectie werkte het Amerikaanse merk samen met vijf kunstenaars om zes exclusieve surfplanken te ontwerpen waarvan slechts 89 planken wereldwijd beschikbaar zullen zijn. 'Surfen belichaamt individualisme en je hebt de drive nodig om je eigen regels te volgen, dat heb ik altijd gerespecteerd in de surfsport', aldus Tommy Hilfiger aan W magazine.


Abstracte creaties


De artiesten kregen de volledige verantwoordelijkheid voor het ontwerpen en het creëren van Hilfiger's beperkt aantal surfplanken. Zo ontwikkelde kunstenaar Gary Simmons een rode plank met witte sterren terwijl Lola Montes Schnabel twee planken bedrukte met een onderwaterprint. Het zwart-wit design komt van Scott Campbell en de surfplank met het pop art portret behoort tot Richard Phillips. Al laatste maakt Raymond Campbell het rijtje af met zijn veelkleurig, abstracte creatie voor de Tommy Hilfiger's surfboard collectie. De stichting wil door deze samenwerking kunst aanmoedigen over de hele wereld.


De vijf surfplanken zijn vanaf mei exclusief verkrijgbaar in de Tommy Hilfiger flagshipstore op de Champs-Elysées in Parijs. (JJ)

Tommy Hilfiger lanceerde onlangs zijn nieuwe capsulecollectie 'Surf Shack',een kleding- en zonnebrillencollectie die volledig geïnspireerd is op het surfleven. Om dat te vieren creëerde Hilfiger zes limited edition surfplanken in samenwerking met vijf kunstenaars. Dat meldt Vogue. Na collega-ontwerper Marc Jacobs zijn skateboards uitbracht, kon Tommy Hilfiger niet achterblijven. Zo surf je deze zomer in stijl dankzij de Tommy Hilfiger stichting. Naar aanleiding van hun nieuwe capsulecollectie werkte het Amerikaanse merk samen met vijf kunstenaars om zes exclusieve surfplanken te ontwerpen waarvan slechts 89 planken wereldwijd beschikbaar zullen zijn. 'Surfen belichaamt individualisme en je hebt de drive nodig om je eigen regels te volgen, dat heb ik altijd gerespecteerd in de surfsport', aldus Tommy Hilfiger aan W magazine. Abstracte creaties De artiesten kregen de volledige verantwoordelijkheid voor het ontwerpen en het creëren van Hilfiger's beperkt aantal surfplanken. Zo ontwikkelde kunstenaar Gary Simmons een rode plank met witte sterren terwijl Lola Montes Schnabel twee planken bedrukte met een onderwaterprint. Het zwart-wit design komt van Scott Campbell en de surfplank met het pop art portret behoort tot Richard Phillips. Al laatste maakt Raymond Campbell het rijtje af met zijn veelkleurig, abstracte creatie voor de Tommy Hilfiger's surfboard collectie. De stichting wil door deze samenwerking kunst aanmoedigen over de hele wereld. De vijf surfplanken zijn vanaf mei exclusief verkrijgbaar in de Tommy Hilfiger flagshipstore op de Champs-Elysées in Parijs. (JJ)