De lijst werd voor het eerst gepubliceerd op een blog in 2011, maar ging dankzij actrice en comédienne Sarah Silverman viraal toen de comédienne de tips via Twitter deelde.

De opsomming werd met veel humor opgesteld, maar kaart een erg serieus probleem aan. Gebruikelijke raad om verkrachting te vermijden richt zich immers vrijwel altijd op vrouwen. De auteur van deze checklist wil aantonen dat het niet vrouwen, maar mannen met slechte bedoelingen zijn die aangepakt moeten worden. Tips zoals 'laat je drankje nooit onbewaakt achter' en 'loop niet alleen op straat rond' werden in deze reeks vervangen door 'doe geen drugs in de drankjes van vrouwen' en 'laat vrouwen die alleen wandelen met rust'.

'Blaas op je fluitje'

De auteur van de lijst schuwt ook humor niet en raadt mannen die van plan zijn een vrouw te verkrachten aan om altijd een fluitje bij te hebben. Wanneer ze de drang niet meer kunnen bedwingen, moeten ze op het fluitje blazen en wachten op hulp.

Niet iedereen begrijpt dat de lijst grappig bedoeld is en dat de auteur ook niet alle mannen over een kam wil scheren. Toch waren er ook heel wat positieve reacties van vrouwen en mannen die het initiatief om mannen die vrouwen seksueel intimideren, aanranden of verkrachten bij te brengen dat het probleem bij hen ligt en niet bij de slachtoffers. (LP)

De lijst werd voor het eerst gepubliceerd op een blog in 2011, maar ging dankzij actrice en comédienne Sarah Silverman viraal toen de comédienne de tips via Twitter deelde. De opsomming werd met veel humor opgesteld, maar kaart een erg serieus probleem aan. Gebruikelijke raad om verkrachting te vermijden richt zich immers vrijwel altijd op vrouwen. De auteur van deze checklist wil aantonen dat het niet vrouwen, maar mannen met slechte bedoelingen zijn die aangepakt moeten worden. Tips zoals 'laat je drankje nooit onbewaakt achter' en 'loop niet alleen op straat rond' werden in deze reeks vervangen door 'doe geen drugs in de drankjes van vrouwen' en 'laat vrouwen die alleen wandelen met rust'. 'Blaas op je fluitje'De auteur van de lijst schuwt ook humor niet en raadt mannen die van plan zijn een vrouw te verkrachten aan om altijd een fluitje bij te hebben. Wanneer ze de drang niet meer kunnen bedwingen, moeten ze op het fluitje blazen en wachten op hulp. Niet iedereen begrijpt dat de lijst grappig bedoeld is en dat de auteur ook niet alle mannen over een kam wil scheren. Toch waren er ook heel wat positieve reacties van vrouwen en mannen die het initiatief om mannen die vrouwen seksueel intimideren, aanranden of verkrachten bij te brengen dat het probleem bij hen ligt en niet bij de slachtoffers. (LP)