Op 22 april is het International Mother Earth Day en voor die gelegenheid heeft schoenenmerk Timberland een ecologisch project op poten gezet in Gierle.

Dinsdag 23 april gaat Timberland samen met vrienden en vrijwilligers meer dan 5000 taxusboompjes planten in het teken van het klimaat en voor de strijd tegen kanker. De actie gaat door in het 'Timberland & Vergroot De Hoop' park in Gierle, een deelgemeente van Lille, en de gemeente stelt hiervoor een groot stuk grond ter beschikking. Het project maakt deel uit van een grote Europese actie tegen kanker waarbij op meer dan 145 locaties taxusbomen worden geplant.

Jaarlijks steunen heel wat bekende Vlamingen zoals Jef Desmedt, Pieter Loridon en Catherine Kools het project. Dit jaar is het de bedoeling om een doolhof te vormen waarin de Lilse jeugd zich later kan amuseren. Vorig jaar werden er al reeds 5.500 boompje geplant en voor 2014 gaan ze de uitdaging aan om maar liefst 40.000 boompjes te planten. In totaal plantte Timberland al 3,5 miljoen bomen in heel Europa en volgend jaar willen ze aan 5 miljoen zitten.

Taxus tegen kanker De taxusboompjes, die enkel in Europa groeien, bevatten immers een belangrijke grondstof die gebruikt wordt in de medicatie tegen kanker. De volwassen boompjes worden in 2016 gesnoeid en dat snoeisel wordt dan verscheept naar een farmaceutisch bedrijf in China om er geneesmiddelen mee te maken. Timberland werkt hiervoor samen met vzw Vergroot De Hoop, een initiatief van boomkwekerij Van Hulle uit Maldegem, en voor elke kubieke meter snoeisel doneren zij 50 euro aan kankeronderzoek.

Timberland Europe ondersteunt het project en bij elk paar ecologische 'Earthkeepers' schoenen dat over de toonbank gaat doneren ze een taxusboompje. Als je graag ook een boompje wil planten voor Earth Day dan ben je zeker welkom in Giele.

Praktische informatie over de Dag van de Aarde Timberland: Op dinsdag 23 april 2013 van 9 tot en met 15 uur. Adres: Brulens 36 (Molenvelden) in 2275 Gierle. Afspraak in de sporthal. (AV)

Op 22 april is het International Mother Earth Day en voor die gelegenheid heeft schoenenmerk Timberland een ecologisch project op poten gezet in Gierle. Dinsdag 23 april gaat Timberland samen met vrienden en vrijwilligers meer dan 5000 taxusboompjes planten in het teken van het klimaat en voor de strijd tegen kanker. De actie gaat door in het 'Timberland & Vergroot De Hoop' park in Gierle, een deelgemeente van Lille, en de gemeente stelt hiervoor een groot stuk grond ter beschikking. Het project maakt deel uit van een grote Europese actie tegen kanker waarbij op meer dan 145 locaties taxusbomen worden geplant. Jaarlijks steunen heel wat bekende Vlamingen zoals Jef Desmedt, Pieter Loridon en Catherine Kools het project. Dit jaar is het de bedoeling om een doolhof te vormen waarin de Lilse jeugd zich later kan amuseren. Vorig jaar werden er al reeds 5.500 boompje geplant en voor 2014 gaan ze de uitdaging aan om maar liefst 40.000 boompjes te planten. In totaal plantte Timberland al 3,5 miljoen bomen in heel Europa en volgend jaar willen ze aan 5 miljoen zitten. Taxus tegen kanker De taxusboompjes, die enkel in Europa groeien, bevatten immers een belangrijke grondstof die gebruikt wordt in de medicatie tegen kanker. De volwassen boompjes worden in 2016 gesnoeid en dat snoeisel wordt dan verscheept naar een farmaceutisch bedrijf in China om er geneesmiddelen mee te maken. Timberland werkt hiervoor samen met vzw Vergroot De Hoop, een initiatief van boomkwekerij Van Hulle uit Maldegem, en voor elke kubieke meter snoeisel doneren zij 50 euro aan kankeronderzoek. Timberland Europe ondersteunt het project en bij elk paar ecologische 'Earthkeepers' schoenen dat over de toonbank gaat doneren ze een taxusboompje. Als je graag ook een boompje wil planten voor Earth Day dan ben je zeker welkom in Giele. Praktische informatie over de Dag van de Aarde Timberland: Op dinsdag 23 april 2013 van 9 tot en met 15 uur. Adres: Brulens 36 (Molenvelden) in 2275 Gierle. Afspraak in de sporthal. (AV)