Actrice Tilda Swinton poseerde onlangs voor het blad W Magazine in een wel erg bizarre fotoshoot van Tim Walker. Dat schrijft The Daily Mail.
Fotograaf Tim Walker is vooral bekend om zijn surrealistische en sprookjesachtige beelden die hij maakt voor modebladen zoals Vogue. Voor deze fotoshoot liet hij zich inspireren door surrealistische kunstenaars zoals Salvador Dali, Giorgio de Chirico, Remedios Varo en Leonora Carrington. De 52-jarige Swinton leent zich met haar uitgesproken androgyne look perfect voor dit thema en het resultaat is een ietwat griezelige maar prachtige fotoreeks. De Britse modefotograaf staat erop dat hij altijd analoog fotografeert en hij gebruikt nauwelijks Photoshop.

Insecten als make-up

De fotoshoot vond plaats in de Mexicaanse jungle en in een van de foto's worden er zelfs vier duizendpoten gebruikt die ze als wijze van make-up op Tilda's gezicht plaatsten. "Ze zien er misschien uit alsof ze gefotoshopt zijn maar we hebben uren zitten wachten tot ze op de juiste plaats kropen. Het doet me denken aan 'Ceci n'est pas une moustache' van Magritte", legt de actrice uit aan The Daily Mail.

Artistieke dame
Tilda Swinton slaapt momenteel enkele uren per dag in een glazen vitrinekast in het Museum of Modern Art, het MoMA, in New York als onderdeel van haar eigen kunstinstallatie. De Britse actrice is dan ook bekend om haar artistieke karakter en haar speciale rollen in alternatieve films. Het grote publiek kent haar vooral als Jadis, de witte heks in 'The Chronicles of Narnia'. Ook de modewereld is dol op haar, zo poseert ze wel vaker voor modeshoots en was ze de muze van heel wat ontwerpers. Het Nederlandse modeduo Viktor & Rolf wijdde zelfs een complete collectie aan haar in 2003. (AV)

Actrice Tilda Swinton poseerde onlangs voor het blad W Magazine in een wel erg bizarre fotoshoot van Tim Walker. Dat schrijft The Daily Mail. Fotograaf Tim Walker is vooral bekend om zijn surrealistische en sprookjesachtige beelden die hij maakt voor modebladen zoals Vogue. Voor deze fotoshoot liet hij zich inspireren door surrealistische kunstenaars zoals Salvador Dali, Giorgio de Chirico, Remedios Varo en Leonora Carrington. De 52-jarige Swinton leent zich met haar uitgesproken androgyne look perfect voor dit thema en het resultaat is een ietwat griezelige maar prachtige fotoreeks. De Britse modefotograaf staat erop dat hij altijd analoog fotografeert en hij gebruikt nauwelijks Photoshop. Insecten als make-up De fotoshoot vond plaats in de Mexicaanse jungle en in een van de foto's worden er zelfs vier duizendpoten gebruikt die ze als wijze van make-up op Tilda's gezicht plaatsten. "Ze zien er misschien uit alsof ze gefotoshopt zijn maar we hebben uren zitten wachten tot ze op de juiste plaats kropen. Het doet me denken aan 'Ceci n'est pas une moustache' van Magritte", legt de actrice uit aan The Daily Mail. Artistieke dame Tilda Swinton slaapt momenteel enkele uren per dag in een glazen vitrinekast in het Museum of Modern Art, het MoMA, in New York als onderdeel van haar eigen kunstinstallatie. De Britse actrice is dan ook bekend om haar artistieke karakter en haar speciale rollen in alternatieve films. Het grote publiek kent haar vooral als Jadis, de witte heks in 'The Chronicles of Narnia'. Ook de modewereld is dol op haar, zo poseert ze wel vaker voor modeshoots en was ze de muze van heel wat ontwerpers. Het Nederlandse modeduo Viktor & Rolf wijdde zelfs een complete collectie aan haar in 2003. (AV)