Het Huis van Alijn gaat op zoek naar jaren '80 gerelateerd materiaal. Ze doen dit niet enkel via de gebruikelijke kanalen, maar crowdsourcen ook via sociale media om hun expo te voeden en leven in te blazen. Het museum probeert op deze manier de kleur, het geluid en het uitzicht van de jaren '80 te vatten en te delen. Het Huis van Alijn heeft een heus crowdsourceproject uit de grond gestampt. Het studiegebied van het Gentse volksmuseum is het dagelijkste leven in de 20ste eeuw en nu is het de beurt aan de jaren '80 om uitgelicht te worden. Hun project kreeg de naam TIJD VOOR 80 en het Huis van Alijn wil zo goed mogelijk deze tijd vol dualiteiten en contrasten tonen en laten beleven.

Het Crowdsourceproject startte in juli en het resultaat kan je op de Gentse Museumnacht op 28 november 2013 bekijken en beleven tijdens een bezoek het museum. Het Huis van Alijn zal een kamer, volgestouwd met jullie inzendingen, wijden aan de jaren '80. Een Topgun pilotenzonnebril opzetten tijdens je bezoek lijkt ons geen overbodige luxe wanneer je denkt aan het kleurenpallet van de eighties.

Online en offline verzamelen en sharen
Het Huis van Alijn wil zich niet beperken tot de gekende rages en iconische beelden van het decennium, ze willen ook persoonlijke verhalen van mensen zoals u en ik. Graaf dus eens in je geheugen of zolderverdieping om jaren '80 herinneringen op te diepen. Let's get physical en duik in die dozen vol vakantiekiekjes, half opgeloste Rubik's Cubes, mixtapes van uw eerste lief, My Little Pony paardjes, haargolvers, fluo beenwarmers, cassettes van Pat Benatar, enzovoort. Wat is voor jou typisch eighties? Tweet, pin, tag, share, post, comment, en like alle verhalen, beelden, associaties en inspiraties in verband met de de jaren '80 en maak op die manier deel uit van het project. Neem foto's van uw eighties schatten, of schenk uw spullen aan het museum als u klaar bent om er afstand van te doen. Vergeet de hashtag #tijdvoor80 niet te vermelden wanneer je je eighties herinneringen deelt. Op het dashboard van TIJD VOOR 80 verschijnen de inzendingen voor de digitale expo. Een unieke kans om mee te verzamelen en de expo te cureren.

En trek dan nu nog een keer dat teruggevonden aerobicspakje aan en just beat it! (LP)

Het Huis van Alijn gaat op zoek naar jaren '80 gerelateerd materiaal. Ze doen dit niet enkel via de gebruikelijke kanalen, maar crowdsourcen ook via sociale media om hun expo te voeden en leven in te blazen. Het museum probeert op deze manier de kleur, het geluid en het uitzicht van de jaren '80 te vatten en te delen. Het Huis van Alijn heeft een heus crowdsourceproject uit de grond gestampt. Het studiegebied van het Gentse volksmuseum is het dagelijkste leven in de 20ste eeuw en nu is het de beurt aan de jaren '80 om uitgelicht te worden. Hun project kreeg de naam TIJD VOOR 80 en het Huis van Alijn wil zo goed mogelijk deze tijd vol dualiteiten en contrasten tonen en laten beleven. Het Crowdsourceproject startte in juli en het resultaat kan je op de Gentse Museumnacht op 28 november 2013 bekijken en beleven tijdens een bezoek het museum. Het Huis van Alijn zal een kamer, volgestouwd met jullie inzendingen, wijden aan de jaren '80. Een Topgun pilotenzonnebril opzetten tijdens je bezoek lijkt ons geen overbodige luxe wanneer je denkt aan het kleurenpallet van de eighties. Online en offline verzamelen en sharen Het Huis van Alijn wil zich niet beperken tot de gekende rages en iconische beelden van het decennium, ze willen ook persoonlijke verhalen van mensen zoals u en ik. Graaf dus eens in je geheugen of zolderverdieping om jaren '80 herinneringen op te diepen. Let's get physical en duik in die dozen vol vakantiekiekjes, half opgeloste Rubik's Cubes, mixtapes van uw eerste lief, My Little Pony paardjes, haargolvers, fluo beenwarmers, cassettes van Pat Benatar, enzovoort. Wat is voor jou typisch eighties? Tweet, pin, tag, share, post, comment, en like alle verhalen, beelden, associaties en inspiraties in verband met de de jaren '80 en maak op die manier deel uit van het project. Neem foto's van uw eighties schatten, of schenk uw spullen aan het museum als u klaar bent om er afstand van te doen. Vergeet de hashtag #tijdvoor80 niet te vermelden wanneer je je eighties herinneringen deelt. Op het dashboard van TIJD VOOR 80 verschijnen de inzendingen voor de digitale expo. Een unieke kans om mee te verzamelen en de expo te cureren. En trek dan nu nog een keer dat teruggevonden aerobicspakje aan en just beat it! (LP)