De vermaarde Amerikaanse juwelier Tiffany & Co heeft gisteren/maandag een eerste winkel in BelgiÃ"geopend. Het New Yorkse bedrijf koos de sjieke Brusselse Waterloolaan als locatie. Op 11 september heeft de officiÃ"le inhuldiging plaats.

"We beschouwen de hoofdstad van Europa en BelgiÃ"als een opwindende nieuwe markt voor Tiffany", zegt Cesare Settepassi, vice-president van Tiffany & Co in Europa.

De juwelier die bekend staat om zijn gestileerde lichtblauwe boxes, biedt in Brussel een aantal van zijn bekende collecties aan. Ringen, kettingen, armbanden en broches met de signatuur van Paloma Picasso, Elsa Peretti, Jean Schlumberger en Frank Gehry, waarmee niet zelden celebrities op de rode loper worden gespot. Naast juwelen zijn er in de 190 m2 grote winkel ook horloges en binnenhuisdecoratie te vinden.

Tiffany, met hoofdkwartier op Fifth Avenue in New York, heeft wereldwijd bijna honderddertig boetieks, vooral in de VS en Japan. In Europa is het merk nog niet zo sterk vertegenwoordigd.

Ann Heylens

De vermaarde Amerikaanse juwelier Tiffany & Co heeft gisteren/maandag een eerste winkel in BelgiÃ"geopend. Het New Yorkse bedrijf koos de sjieke Brusselse Waterloolaan als locatie. Op 11 september heeft de officiÃ"le inhuldiging plaats. "We beschouwen de hoofdstad van Europa en BelgiÃ"als een opwindende nieuwe markt voor Tiffany", zegt Cesare Settepassi, vice-president van Tiffany & Co in Europa. De juwelier die bekend staat om zijn gestileerde lichtblauwe boxes, biedt in Brussel een aantal van zijn bekende collecties aan. Ringen, kettingen, armbanden en broches met de signatuur van Paloma Picasso, Elsa Peretti, Jean Schlumberger en Frank Gehry, waarmee niet zelden celebrities op de rode loper worden gespot. Naast juwelen zijn er in de 190 m2 grote winkel ook horloges en binnenhuisdecoratie te vinden. Tiffany, met hoofdkwartier op Fifth Avenue in New York, heeft wereldwijd bijna honderddertig boetieks, vooral in de VS en Japan. In Europa is het merk nog niet zo sterk vertegenwoordigd.Ann Heylens