Night Shift, het kersverse platform voor creatieve ondernemers pakt op 23 maart uit met een verrassende nocturne in de Gentse Eskimofabriek.

Jonge wolven en gevestigde waarden stellen er hun project op een vernieuwende manier voor, terwijl bezoekers in een ongedwongen context - met een glas en opzwepende achtergrondmuziek - op ontdekkingstocht kunnen gaan. Tien redenen waarom de 'beurs' een bezoekje waard is.

1. Anders dan op klassieke beurzen waar individuele standen domineren, slaan de standen op Night Shift de handen in elkaar en onderstrepen ze elkaars sterktes.

2. Alle klassieke regels die op de meeste beurzen heersen, lappen de organisatoren aan hun laars. Zo krijgen deelnemers de kans om atypische performances te organiseren buiten de lijnen van hun corner. Let u vooral op Maison Mademoiselle.

3. De bezoeker maakt kennis met talloze nieuwe projecten. Zo krijgen ondernemers de kans om hun project af te toetsen bij een ruim publiek. Zo zal Citypath, een ambitieuze onlinestadgids er voor het eerst zijn concept voorstellen aan het brede publiek.

4. Dat Night Shift een sterk concept is, bewijst Unizo die er enkele veelbelovende projecten zal voorstellen. Een ervan is Zentrick, een interactief videoplatform dat op het punt staat om een partnership met YouTube af te sluiten.

5. Elke stand beantwoordt à la minute je vragen met gerichte input die meteen in je mailbox landt. En dankzij handige Night Shift tools kunnen bezoekers en standhouders heel makkelijk en snel gegevens uitwisselen.

6. Night Shift wil inspireren. Met de nieuwste hi-techsnufjes. Fonkelnieuwe lichtelementen van Dark, imposante displays van Crea Moving Media, de ietwat excentrieke wall of fame van Imagewall.

7. Bars zullen fungeren als working spaces met gratis wifi, waar bezoekers niet enkel kunnen netwerken maar ook effectief kunnen werken, lezen, zich documenteren en informeren.

8. In de foodcorner ingericht door Dark, proef je de gehaktballen
Balls & Glory - ook vegetarisch -, de gastronomische hapjes van Foodsie, de pizza's en pasta's van Pizz-a-Casa, met bijhorende showcase, en de zoetigheden van Julie's House en Glace Moustache.

9. Night Shift brengt je met de ecologische fietstaxi's van Bubble Taxi van je wagen naar Eskimo en terug. Er zullen ook lockers zijn waar je makkelijk je spullen kan opbergen zodat je later op de avond zonder zorgen naar feestmodus kan omschakelen.

10. Zodra het donker wordt, wordt het centrale cornerpunt omgedoopt tot een dansvloer en de volumeknop naar omhoog geduwd. Dj-sets by Maxim Lany, Nathaniel, Nathan Fix, Les Voyeurs en Smith Davis. (RDM)

Partners en standhouders: PIET Mooddesign - Avenue L - Thibault Van Renne - Cafeine.be - Image Wall - Les Couleurs de Noir - Madame 7 - Maison Mademoiselle - Bubble Post - Be-Angeled - Beslist.be - Big Fish - Caves St Amand - City Path - Cloud Design - Culture Club - Designmarkt - Duo - Original Eskimo - Flame Health Club - Gispen - Glamsmile - iGuazu - Pommery - Story Me - Websaus - World Wide Wealth - Youngwatch - Zentrick - Zigg Zagg.


Night Shift: 23 maart van 17u tot 5u. Eskimofabriek, Wiedauwkaai 25, Gent. Tickets kosten 10 euro in voorverkoop en 15 euro aan de kassa.


Night Shift, het kersverse platform voor creatieve ondernemers pakt op 23 maart uit met een verrassende nocturne in de Gentse Eskimofabriek. Jonge wolven en gevestigde waarden stellen er hun project op een vernieuwende manier voor, terwijl bezoekers in een ongedwongen context - met een glas en opzwepende achtergrondmuziek - op ontdekkingstocht kunnen gaan. Tien redenen waarom de 'beurs' een bezoekje waard is. 1. Anders dan op klassieke beurzen waar individuele standen domineren, slaan de standen op Night Shift de handen in elkaar en onderstrepen ze elkaars sterktes. 2. Alle klassieke regels die op de meeste beurzen heersen, lappen de organisatoren aan hun laars. Zo krijgen deelnemers de kans om atypische performances te organiseren buiten de lijnen van hun corner. Let u vooral op Maison Mademoiselle. 3. De bezoeker maakt kennis met talloze nieuwe projecten. Zo krijgen ondernemers de kans om hun project af te toetsen bij een ruim publiek. Zo zal Citypath, een ambitieuze onlinestadgids er voor het eerst zijn concept voorstellen aan het brede publiek. 4. Dat Night Shift een sterk concept is, bewijst Unizo die er enkele veelbelovende projecten zal voorstellen. Een ervan is Zentrick, een interactief videoplatform dat op het punt staat om een partnership met YouTube af te sluiten. 5. Elke stand beantwoordt à la minute je vragen met gerichte input die meteen in je mailbox landt. En dankzij handige Night Shift tools kunnen bezoekers en standhouders heel makkelijk en snel gegevens uitwisselen. 6. Night Shift wil inspireren. Met de nieuwste hi-techsnufjes. Fonkelnieuwe lichtelementen van Dark, imposante displays van Crea Moving Media, de ietwat excentrieke wall of fame van Imagewall. 7. Bars zullen fungeren als working spaces met gratis wifi, waar bezoekers niet enkel kunnen netwerken maar ook effectief kunnen werken, lezen, zich documenteren en informeren. 8. In de foodcorner ingericht door Dark, proef je de gehaktballen Balls & Glory - ook vegetarisch -, de gastronomische hapjes van Foodsie, de pizza's en pasta's van Pizz-a-Casa, met bijhorende showcase, en de zoetigheden van Julie's House en Glace Moustache. 9. Night Shift brengt je met de ecologische fietstaxi's van Bubble Taxi van je wagen naar Eskimo en terug. Er zullen ook lockers zijn waar je makkelijk je spullen kan opbergen zodat je later op de avond zonder zorgen naar feestmodus kan omschakelen. 10. Zodra het donker wordt, wordt het centrale cornerpunt omgedoopt tot een dansvloer en de volumeknop naar omhoog geduwd. Dj-sets by Maxim Lany, Nathaniel, Nathan Fix, Les Voyeurs en Smith Davis. (RDM)