In de vorige eeuwen had Ronse een bloeiende textielindustrie. Rond 1840, bij het begin van België, haalde maar liefst 55% van de inwoners van Ronse zijn inkomsten uit de textielindustrie. Na de Tweede Wereldoorlog kende de textielsector er een enorme neergang, maar dat belet het team achter het Textielfestival niet om de naam van Ronse in ere te houden.

Komend weekend worden de bezoekers ondergedompeld in alle mogelijkheden van textiel. Families met kinderen kunnen zich op zondag laten verwonderen door 'Wollebol', een woordeloze dansvoorstelling waar heel wat wol mee gemoeid is. Op zaterdag en zondag is er bijvoorbeeld ook de performance 'Bobbin Dance' waarbij er al dansend textielwerk gecreëerd wordt.

Benieuwd naar wat het Textielfestival nog in petto heeft? Raadpleeg dan hun website om de volledige agenda te ontdekken. (AB)

In de vorige eeuwen had Ronse een bloeiende textielindustrie. Rond 1840, bij het begin van België, haalde maar liefst 55% van de inwoners van Ronse zijn inkomsten uit de textielindustrie. Na de Tweede Wereldoorlog kende de textielsector er een enorme neergang, maar dat belet het team achter het Textielfestival niet om de naam van Ronse in ere te houden.Komend weekend worden de bezoekers ondergedompeld in alle mogelijkheden van textiel. Families met kinderen kunnen zich op zondag laten verwonderen door 'Wollebol', een woordeloze dansvoorstelling waar heel wat wol mee gemoeid is. Op zaterdag en zondag is er bijvoorbeeld ook de performance 'Bobbin Dance' waarbij er al dansend textielwerk gecreëerd wordt. Benieuwd naar wat het Textielfestival nog in petto heeft? Raadpleeg dan hun website om de volledige agenda te ontdekken. (AB)