In Bangladesh is een fabrieksgebouw ingestort waarin textielarbeiders aan het werk waren. Het dodental loopt ondertussen op tot 275.In het fabriek worden kleren gemaakt van onder meer Primark en Matalan.

Na de instorting zaten er nog honderden mensen vast onder het puin. Volgens een brandweerman werden er wel meer dan 1000 mensen levend gered zijn vanonder het puin.

Het gebouw bestond uit acht verdiepingen en vertoonde eerder deze week enkele barsten. Na een inspectie mochten de werknemers echter terugkeren naar het gebouw. Op vier van de acht verdiepingen waren ongeveer 5000 textielfabrikanten tewerk gesteld. De textielbedrijven Ether Tex, New Wave Bottoms, New Wave Style, Phantom Apparels en Phantom Tac waren er gevestigd. Zij maken kleren voor onder meer Primark en Matalan.

Het is niet de eerste keer dat een gebouw in slechte staat het begeeft in Bangladesh, maar deze keer is het aantal slachtoffers aanzienlijk hoger. Het incident maakt nogmaals duidelijk in welke slechte omstandigheden vele textielarbeiders moeten werken en dat lokt opnieuw heel wat protest uit. Verschillende vakbondsafgevaardigden hebben de familieleden van de slachtoffers toegesproken en eisen dat zowel de regering als de fabrieken zelf verantwoordelijk worden gesteld. (RDM)

In Bangladesh is een fabrieksgebouw ingestort waarin textielarbeiders aan het werk waren. Het dodental loopt ondertussen op tot 275.In het fabriek worden kleren gemaakt van onder meer Primark en Matalan. Na de instorting zaten er nog honderden mensen vast onder het puin. Volgens een brandweerman werden er wel meer dan 1000 mensen levend gered zijn vanonder het puin. Het gebouw bestond uit acht verdiepingen en vertoonde eerder deze week enkele barsten. Na een inspectie mochten de werknemers echter terugkeren naar het gebouw. Op vier van de acht verdiepingen waren ongeveer 5000 textielfabrikanten tewerk gesteld. De textielbedrijven Ether Tex, New Wave Bottoms, New Wave Style, Phantom Apparels en Phantom Tac waren er gevestigd. Zij maken kleren voor onder meer Primark en Matalan. Het is niet de eerste keer dat een gebouw in slechte staat het begeeft in Bangladesh, maar deze keer is het aantal slachtoffers aanzienlijk hoger. Het incident maakt nogmaals duidelijk in welke slechte omstandigheden vele textielarbeiders moeten werken en dat lokt opnieuw heel wat protest uit. Verschillende vakbondsafgevaardigden hebben de familieleden van de slachtoffers toegesproken en eisen dat zowel de regering als de fabrieken zelf verantwoordelijk worden gesteld. (RDM)