'What's in a name? Een roos zou met een andere naam net zo zoet geuren,' schreef Shakespeare al in zijn stuk Romeo en Julia. Toch blijft naamgeving erg belangrijk in het dagelijks leven. Zo willen sommige modellen met een maatje meer absoluut niet plus-size genoemd worden. Ashley Graham, Robyn Lawley en Myla Dalbesio wensen zich niet te associëren met de term. Ze vinden het hokjesdenken en stigmatiseren.

Samenhorigheid

Tess Holliday snapt de hetze niet. In een interview met Paper Mag legt ze uit dat plus-size voor haar geen negatieve connotaties heeft. 'Ik geloof sterk in gewoon benoemen wat het is,' licht ze toe. 'De term werd in het leven geroepen om vrouwen met een maatje meer aan te geven waar ze kunnen winkelen. Ik denk wel dat het erg belangrijk is om termen te hebben die onze maten beschrijven. Zeker voor jonge vrouwen wiens lichaam zich nog volop in de ontwikkeling is, maar ook voor oudere vrouwen die hun lichaam beginnen te accepteren.' Volgens het model zorgt het label ervoor dat vrouwen met een maatje meer zich niet alleen voelen.

In 2013 startte Holliday de campagne #EffYourBeautyStandards om het standaard schoonheidsideaal uit te dagen. Ze vind ook niet dat ze een ongezonde levensstijl promoot en hoopt dat mensen inzien dat je wel degelijk zwaarder kan zijn én gezond. (LP)

'What's in a name? Een roos zou met een andere naam net zo zoet geuren,' schreef Shakespeare al in zijn stuk Romeo en Julia. Toch blijft naamgeving erg belangrijk in het dagelijks leven. Zo willen sommige modellen met een maatje meer absoluut niet plus-size genoemd worden. Ashley Graham, Robyn Lawley en Myla Dalbesio wensen zich niet te associëren met de term. Ze vinden het hokjesdenken en stigmatiseren. Samenhorigheid Tess Holliday snapt de hetze niet. In een interview met Paper Mag legt ze uit dat plus-size voor haar geen negatieve connotaties heeft. 'Ik geloof sterk in gewoon benoemen wat het is,' licht ze toe. 'De term werd in het leven geroepen om vrouwen met een maatje meer aan te geven waar ze kunnen winkelen. Ik denk wel dat het erg belangrijk is om termen te hebben die onze maten beschrijven. Zeker voor jonge vrouwen wiens lichaam zich nog volop in de ontwikkeling is, maar ook voor oudere vrouwen die hun lichaam beginnen te accepteren.' Volgens het model zorgt het label ervoor dat vrouwen met een maatje meer zich niet alleen voelen. In 2013 startte Holliday de campagne #EffYourBeautyStandards om het standaard schoonheidsideaal uit te dagen. Ze vind ook niet dat ze een ongezonde levensstijl promoot en hoopt dat mensen inzien dat je wel degelijk zwaarder kan zijn én gezond. (LP)