Australische onderzoekers maken de droom van alle vrije zielen waar. In een nieuwe studie bewijzen ze dat mannen en vrouwen een partner wensen die uniek is en een eigen wil heeft. Met dit onderzoek maken ze komaf met de platitude dat mannen enkele grijze muizen willen daten.

© ZaZa

Bevrijd je innerlijke Lizzie Bennett

In hun studie maken de onderzoekers de vergelijking met Elizabeth Bennett uit de klassieker 'Pride and Prejudice': 'Jane, de knappe conformiste, trouwt in het verhaal met goedzak Mr. Bingley. Maar het is de vurige non-conformiste Elizabeth die een resem mannen aantrekt in het verhaal. Ook Mr. Darcy, de stillere, maar interessantere vrijgezel, voelt zich aangetrokken tot de vrije Lizzie. Hij valt voor haar net omwille van haar temperamentvolle karakter.'

Het onderzoek werd gevoerd met behulp van online datingprofielen. Niet alleen vonden de proefpersonen de non-conformisten aantrekkelijker dan de brave burgers, ze zagen ook een geschikte levenspartner in deze galopperende veulens.

Opvallend is ook dat het idee dat mannen liever een relatie aangaan met rustige ja-knikkende vrouwen ontkracht wordt door deze studie. Vanaf nu schamen we ons dus nooit meer voor onze opvallende kledij, bizarre hobby's, grappige tatoeages, gekke huisdieren en spastische dansbewegingen.

Wees jezelf

Moraal van het verhaal: 'Let your freak flag fly' en doe gewoon waar je zin in hebt. De juiste partner - hij/zij die ook tegen de stroom inzwemt - zal zich automatisch tot je aangetrokken voelen. Zo hebben we meteen ook de verklaring gevonden voor de aantrekkingskracht van de hipster. (LP)

Australische onderzoekers maken de droom van alle vrije zielen waar. In een nieuwe studie bewijzen ze dat mannen en vrouwen een partner wensen die uniek is en een eigen wil heeft. Met dit onderzoek maken ze komaf met de platitude dat mannen enkele grijze muizen willen daten. Opvallend is ook dat het idee dat mannen liever een relatie aangaan met rustige ja-knikkende vrouwen ontkracht wordt door deze studie. Vanaf nu schamen we ons dus nooit meer voor onze opvallende kledij, bizarre hobby's, grappige tatoeages, gekke huisdieren en spastische dansbewegingen. Wees jezelf Moraal van het verhaal: 'Let your freak flag fly' en doe gewoon waar je zin in hebt. De juiste partner - hij/zij die ook tegen de stroom inzwemt - zal zich automatisch tot je aangetrokken voelen. Zo hebben we meteen ook de verklaring gevonden voor de aantrekkingskracht van de hipster. (LP)