Omdat het hergebruiken van verbanden in arme landen erg veel tijd opslorpt en bovendien onhygiënisch is, gaan heel wat meisjes een week lang niet naar school. Ze kunnen de verbanden niet samen met hun kleren wassen en durven ze ook niet buitenshuis te drogen te hangen. Bijgevolg blijven ze altijd vochtig en vormen ze een broeihaard voor bacteriën.

Met deze kennis in het achterhoofd, gingen studenten aan het Art Center College of Design aan de slag. Ze ontwierpen een toestel waarmee meisjes hun verbanden beter kunnen wassen, drogen en ronddragen. De uitvinding werd Flo gedoopt en werd uitgebreid getest dankzij een samenwerking met de Nike Foundation en het Fuseproject.

Dromen

Flo werd al geloofd door de James Dyson Foundation. 'Meisjes zullen dankzij Flo toegang hebben tot droge, propere verbanden, wat ziektes zal tegengaan. De uitvinding betekent een fysieke en psychologische verlichting. Doordat meisjes controle hebben over hun menstruele cyclus, zullen ze hun dromen minder snel opgeven en voelen ze zich empowered om te worden wie ze willen zijn.'

Momenteel werken studenten van Yale aan een plan om Flo op de markt te brengen voor minder dan drie dollar.

(LP)

Omdat het hergebruiken van verbanden in arme landen erg veel tijd opslorpt en bovendien onhygiënisch is, gaan heel wat meisjes een week lang niet naar school. Ze kunnen de verbanden niet samen met hun kleren wassen en durven ze ook niet buitenshuis te drogen te hangen. Bijgevolg blijven ze altijd vochtig en vormen ze een broeihaard voor bacteriën. Met deze kennis in het achterhoofd, gingen studenten aan het Art Center College of Design aan de slag. Ze ontwierpen een toestel waarmee meisjes hun verbanden beter kunnen wassen, drogen en ronddragen. De uitvinding werd Flo gedoopt en werd uitgebreid getest dankzij een samenwerking met de Nike Foundation en het Fuseproject. DromenFlo werd al geloofd door de James Dyson Foundation. 'Meisjes zullen dankzij Flo toegang hebben tot droge, propere verbanden, wat ziektes zal tegengaan. De uitvinding betekent een fysieke en psychologische verlichting. Doordat meisjes controle hebben over hun menstruele cyclus, zullen ze hun dromen minder snel opgeven en voelen ze zich empowered om te worden wie ze willen zijn.' Momenteel werken studenten van Yale aan een plan om Flo op de markt te brengen voor minder dan drie dollar. (LP)