Fabrice Hyber is een Franse kunstenaar die vaak werkt rond verschuivingen van betekenissen. Zo laat hij alledaagse zaken evolueren tot kunstwerken. Als schooljongen maakte hij zijn eerste kunstwerk, '1M2' genaamd. De naam is te danken aan het feit dat het kunstwerk letterlijk 1 vierkante meter groot was, volledig bedekt met lippenstift . Zoveel jaar later heeft Hyder een vervolg gemaakt op de 1M2: de 1M3. De twee kunstwerken zullen samen tentoongesteld worden.

Ook nu werd het standbeeld volledig ingesmeerd met lippenstift. Hyder verklaart: "Lippenstift is zeer soepel, vooral in een grote hoeveelhed en. Het materiaal is constant in beweging en het werk is dus nooit af; het is altijd in ontwikkeling. Het is een levend oeuvre en daarom wilde ik ook een levendig, aanwezig rood." Hyder koos voor de lippenstift Pur Couture van Yves Saint Laurent, een label dat al even dubbelzinnig kan zijn als zijn kunstwerken. In totaal werd voor zo'n 740 euro aan lipstick op het standbeeld gesmeerd.

De Franse kunstenaar is alvast tevreden met zijn werk. "Ik heb ook nu weer weten spelen met schalen en verhoudingen. Het verschil tussen de lippenstift in een klein buisje of de grote hoeveelheid lippenstift van het kunstwerk zorgt ervoor dat men gaat kijken naar het materiaal en niet naar het object." (MM)

Fabrice Hyber is een Franse kunstenaar die vaak werkt rond verschuivingen van betekenissen. Zo laat hij alledaagse zaken evolueren tot kunstwerken. Als schooljongen maakte hij zijn eerste kunstwerk, '1M2' genaamd. De naam is te danken aan het feit dat het kunstwerk letterlijk 1 vierkante meter groot was, volledig bedekt met lippenstift . Zoveel jaar later heeft Hyder een vervolg gemaakt op de 1M2: de 1M3. De twee kunstwerken zullen samen tentoongesteld worden. Ook nu werd het standbeeld volledig ingesmeerd met lippenstift. Hyder verklaart: "Lippenstift is zeer soepel, vooral in een grote hoeveelhed en. Het materiaal is constant in beweging en het werk is dus nooit af; het is altijd in ontwikkeling. Het is een levend oeuvre en daarom wilde ik ook een levendig, aanwezig rood." Hyder koos voor de lippenstift Pur Couture van Yves Saint Laurent, een label dat al even dubbelzinnig kan zijn als zijn kunstwerken. In totaal werd voor zo'n 740 euro aan lipstick op het standbeeld gesmeerd. De Franse kunstenaar is alvast tevreden met zijn werk. "Ik heb ook nu weer weten spelen met schalen en verhoudingen. Het verschil tussen de lippenstift in een klein buisje of de grote hoeveelheid lippenstift van het kunstwerk zorgt ervoor dat men gaat kijken naar het materiaal en niet naar het object." (MM)