In maart kunnen kinderen op verschillende plekken in Gent op een speelse manier kennis maken met kunstfotografie. De fototentoonstelling 'Flits' -met foto's van Nele Canneyt- richt zich specifiek op hen.

De pedagogische begeleidingsdienst van de stad Gent riep voor 'Flits' de hulp in van vzw Casa Blanca, gespecialiseerd in kunsteducatieve projecten en fotografe Nele Van Canneyt. Zij trok al verscheidene keren de wijde wereld in op zoek naar ontmoetingen om op de gevoelige plaat vast te leggen. Het resultaat: foto's waarin dramatiek en kleur centraal staan. De tentoonstelling wordt aangeboden aan verschillende scholen en is helaas niet toegankelijk voor het publiek. De scholieren mogen zich verwachten aan een originele en unieke belevenis. Door middel van audiogidsen krijgen kinderen opdrachten ingefluisterd, waardoor ze zelf de verhalen achter de foto's gaan verzinnen. Zo maken ze op een speelse manier kennis met kunstfotografie.

Aïsa Knockaert

In maart kunnen kinderen op verschillende plekken in Gent op een speelse manier kennis maken met kunstfotografie. De fototentoonstelling 'Flits' -met foto's van Nele Canneyt- richt zich specifiek op hen. De pedagogische begeleidingsdienst van de stad Gent riep voor 'Flits' de hulp in van vzw Casa Blanca, gespecialiseerd in kunsteducatieve projecten en fotografe Nele Van Canneyt. Zij trok al verscheidene keren de wijde wereld in op zoek naar ontmoetingen om op de gevoelige plaat vast te leggen. Het resultaat: foto's waarin dramatiek en kleur centraal staan. De tentoonstelling wordt aangeboden aan verschillende scholen en is helaas niet toegankelijk voor het publiek. De scholieren mogen zich verwachten aan een originele en unieke belevenis. Door middel van audiogidsen krijgen kinderen opdrachten ingefluisterd, waardoor ze zelf de verhalen achter de foto's gaan verzinnen. Zo maken ze op een speelse manier kennis met kunstfotografie. Aïsa Knockaert