Sonita is een grote fan van M.I.A. en Missy Eliot. De nu 19-jarige studente ontsnapte aan een gearrangeerd huwelijk en rapt over de onmenselijke praktijk van tienerbruiden om haar boodschap over te brengen. In de documentaire 'Sonita', waarin de rapster de hoofdrol vervult, vertelt documentairemaakster Roksareh Ghaemmaghami hoe families hun dochters uithuwelijken om geld in het laatje te krijgen. Sonita wil tonen dat er ook andere oplossingen bestaan en dat dochters geen schapen zijn die je zomaar kan verhandelen.

'Ik zou willen dat je de Koran opnieuw leest en ontdekt dat er niet instaat dat vrouwen te koop zijn', rapt ze in haar protestlied. Sonita wist te ontsnappen uit de klauwen van haar familie, maar daar blijft het niet bij voor de 19-jarige Afghaanse. 'Ik wil kind- en tienerhuwelijken stoppen. Vriendinnen en nichten werden uitgehuwelijkt en mishandeld door hun echtgenoten. Daarom probeer ik organisaties te steunen die kindhuwelijken tegengaan. Het is ook heel belangrijk om families ervan te overtuigen dat ze hun dochters niet moeten verkopen, dat er andere oplossingen zijn voor hun problemen.'

Sonita wil geen rapster blijven voor de rest van haar leven. Ze kreeg een studiebeurs voor Wasatch Academy in Utah en hoopt ooit een advocate te worden die vrouwenrechten verdedigt. (LP)

Sonita is een grote fan van M.I.A. en Missy Eliot. De nu 19-jarige studente ontsnapte aan een gearrangeerd huwelijk en rapt over de onmenselijke praktijk van tienerbruiden om haar boodschap over te brengen. In de documentaire 'Sonita', waarin de rapster de hoofdrol vervult, vertelt documentairemaakster Roksareh Ghaemmaghami hoe families hun dochters uithuwelijken om geld in het laatje te krijgen. Sonita wil tonen dat er ook andere oplossingen bestaan en dat dochters geen schapen zijn die je zomaar kan verhandelen. 'Ik zou willen dat je de Koran opnieuw leest en ontdekt dat er niet instaat dat vrouwen te koop zijn', rapt ze in haar protestlied. Sonita wist te ontsnappen uit de klauwen van haar familie, maar daar blijft het niet bij voor de 19-jarige Afghaanse. 'Ik wil kind- en tienerhuwelijken stoppen. Vriendinnen en nichten werden uitgehuwelijkt en mishandeld door hun echtgenoten. Daarom probeer ik organisaties te steunen die kindhuwelijken tegengaan. Het is ook heel belangrijk om families ervan te overtuigen dat ze hun dochters niet moeten verkopen, dat er andere oplossingen zijn voor hun problemen.' Sonita wil geen rapster blijven voor de rest van haar leven. Ze kreeg een studiebeurs voor Wasatch Academy in Utah en hoopt ooit een advocate te worden die vrouwenrechten verdedigt. (LP)