Dat blijkt uit rondvragen van zelfstandigenorganisaties Unizo en NSZ. Halfweg de koopjesperiode ligt de omzet maar een beetje hoger dan tijdens dezelfde periode vorig jaar. Het slechte weer van de voorbije dagen speelt wellicht een rol. De zomersolden kenden dit jaar een goede start, maar die is de voorbije dagen een beetje uitgevaagd, zegt Luc Ardies van Unizo. Een kleine rondvraag bij leden uit de sectoren schoenen, kleding en lederwaren/accessoires leert dat de omzet gemiddeld iets beter is dan vorig jaar rond deze tijd.

"Dan hebben we het niet over vijf procent, maar over een paar procenten", licht Ardies toe. Eenzelfde geluid bij NSZ. Daar blijkt uit een rondvraag bij 385 modehandelaars dat de omzet een procent hoger ligt dan na de eerste twee zomersoldenweken van 2011. "Niet slecht, maar ook niet goed", luidt het zaterdag in een mededeling. Voor de solden rekenden de modehandelaars op een omzetstijging van 2,5 procent ten opzichte van de zomersolden van vorig jaar. Die sloten af met een omzetstijging van 0,5 procent.

Ardies wijst richting het slechte weer om een en ander te verklaren. Ook voor het NSZ zou wat meer zon en minder regen mooi meegenomen zijn. Toch wijst die organisatie erop dat typische zomeritems het niettemin goed doen. De handelaars blijven volgens NSZ hoopvol, omdat de afprijzingen tijdens het tweede deel van de solden scherper worden. (Belga/RDM)

Dat blijkt uit rondvragen van zelfstandigenorganisaties Unizo en NSZ. Halfweg de koopjesperiode ligt de omzet maar een beetje hoger dan tijdens dezelfde periode vorig jaar. Het slechte weer van de voorbije dagen speelt wellicht een rol. De zomersolden kenden dit jaar een goede start, maar die is de voorbije dagen een beetje uitgevaagd, zegt Luc Ardies van Unizo. Een kleine rondvraag bij leden uit de sectoren schoenen, kleding en lederwaren/accessoires leert dat de omzet gemiddeld iets beter is dan vorig jaar rond deze tijd. "Dan hebben we het niet over vijf procent, maar over een paar procenten", licht Ardies toe. Eenzelfde geluid bij NSZ. Daar blijkt uit een rondvraag bij 385 modehandelaars dat de omzet een procent hoger ligt dan na de eerste twee zomersoldenweken van 2011. "Niet slecht, maar ook niet goed", luidt het zaterdag in een mededeling. Voor de solden rekenden de modehandelaars op een omzetstijging van 2,5 procent ten opzichte van de zomersolden van vorig jaar. Die sloten af met een omzetstijging van 0,5 procent. Ardies wijst richting het slechte weer om een en ander te verklaren. Ook voor het NSZ zou wat meer zon en minder regen mooi meegenomen zijn. Toch wijst die organisatie erop dat typische zomeritems het niettemin goed doen. De handelaars blijven volgens NSZ hoopvol, omdat de afprijzingen tijdens het tweede deel van de solden scherper worden. (Belga/RDM)