Antwerpse fotografe Sofie Coreynen breidt een vervolg aan haar MILPHS tentoonstelling met een expo rond de afspiegeling van vrouwelijk schoon. Ook voor deze expo speelt de fotografe met stereotypen die gelinkt worden aan vrouwen.

Sofie Coreynen liet zich inspireren door de dagelijkse kracht en verleiding van vrouwen rondom haar. ook het boek 'sexual personae' van Camille Paglia verleende haar interessante inzichten die je kan terugvinden in de tentoonstelling. 'Ik wil met deze reeks krachtige vrouwen neerzetten, dames die hun mannetje staan en niet bang zijn van hun seksualiteit, maar tegelijkertijd hun kwetsbaarheid omarmen, aldus de fotografe.

Vrouwelijke archetypes

In haar fotoreeks ArchetypiGALS toont Sofie Coreynen portretten van vrouwelijke archetypes: helse heks, brutale bitch, ballerina, prostituee, sirene, onderdanige slavin of onbevlekte maagd. De fotografe combineerde deze mythische muzes met hedendaagse clichés en vergrootte alles uit.

Verleidelijke verkleedpartij

Door het gebruik van rekwisieten uit historische legendes ademen de beelden de sfeer van een georkestreerd, maar verleidelijk verkleedpartijtje uit.

Vrouwelijk schoon

'Hiervoor had ik natuurlijk knappe koppen nodig, zowel letterlijk als figuurlijk. Elk beeld kwam tot stand met een ander model en een andere stylist, wat een heel interessant resultaat geeft', legt Coreynen uit, 'maar er moest wel een goede dosis drama en humor aanwezig zijn, dat was een vereiste!' De vrouwelijke stylistes en modellen staken hun koppen bij elkaar en creëerden unieke en afwisselende portretten van archetypische vrouwen.

Extra dimensie

De foto's van de ArchetypiGALS reeks hebben ook een leuke extra: de mythische vrouwen komen je letterlijk tegemoet. Sofie Coreynen geeft een extra dimensie aan haar beelden met de gratis Layar application. Wie al een voorproefje wil van dit technisch hoogstandje kan de app alvast downloaden en uitproberen op de foto's toegevoegd aan dit artikel. (LP) Waarheen? eyeLoco De Brouwerstraat 5 2600 Antwerpen De tentoonstelling loopt van 21 november tot 14 december woe-do-vrij-za 14u-18u of op afspraak 0473 64 33 55 http://www.sofiecoreynen.be/ http://www.eyeloco.eu/nl

Antwerpse fotografe Sofie Coreynen breidt een vervolg aan haar MILPHS tentoonstelling met een expo rond de afspiegeling van vrouwelijk schoon. Ook voor deze expo speelt de fotografe met stereotypen die gelinkt worden aan vrouwen.Sofie Coreynen liet zich inspireren door de dagelijkse kracht en verleiding van vrouwen rondom haar. ook het boek 'sexual personae' van Camille Paglia verleende haar interessante inzichten die je kan terugvinden in de tentoonstelling. 'Ik wil met deze reeks krachtige vrouwen neerzetten, dames die hun mannetje staan en niet bang zijn van hun seksualiteit, maar tegelijkertijd hun kwetsbaarheid omarmen, aldus de fotografe.Vrouwelijke archetypesIn haar fotoreeks ArchetypiGALS toont Sofie Coreynen portretten van vrouwelijke archetypes: helse heks, brutale bitch, ballerina, prostituee, sirene, onderdanige slavin of onbevlekte maagd. De fotografe combineerde deze mythische muzes met hedendaagse clichés en vergrootte alles uit.Verleidelijke verkleedpartijDoor het gebruik van rekwisieten uit historische legendes ademen de beelden de sfeer van een georkestreerd, maar verleidelijk verkleedpartijtje uit.Vrouwelijk schoon'Hiervoor had ik natuurlijk knappe koppen nodig, zowel letterlijk als figuurlijk. Elk beeld kwam tot stand met een ander model en een andere stylist, wat een heel interessant resultaat geeft', legt Coreynen uit, 'maar er moest wel een goede dosis drama en humor aanwezig zijn, dat was een vereiste!' De vrouwelijke stylistes en modellen staken hun koppen bij elkaar en creëerden unieke en afwisselende portretten van archetypische vrouwen.Extra dimensieDe foto's van de ArchetypiGALS reeks hebben ook een leuke extra: de mythische vrouwen komen je letterlijk tegemoet. Sofie Coreynen geeft een extra dimensie aan haar beelden met de gratis Layar application. Wie al een voorproefje wil van dit technisch hoogstandje kan de app alvast downloaden en uitproberen op de foto's toegevoegd aan dit artikel. (LP) Waarheen? eyeLoco De Brouwerstraat 5 2600 Antwerpen De tentoonstelling loopt van 21 november tot 14 december woe-do-vrij-za 14u-18u of op afspraak 0473 64 33 55 http://www.sofiecoreynen.be/ http://www.eyeloco.eu/nl