Hoe een bekende tuinvogel de aanleiding is geweest voor een beschamende vertoning van de kleinste, vuilste kant des mensen.

Zijn benen gespreid en lichtjes door de knieën gezakt. Zijn handen ferm rond de steel van die spade geklemd, als enige houvast. Een verbeten trek rond zijn mond en verder ontdaan van alle normen, waarden en een broek. Later zal uit zijn mond onsamenhangend woordenbraaksel spetteren dat iedereen rondom hem raakt, ondanks zijn blik die op zich al meer zegt dan duizend woorden. Koud gepakt in snelheid moest hij ingrijpen en zijn onrecht verrekenen. Hoe dan ook.

Zoals zo vaak staat de mens in die gedaante in schril contrast met zijn tegenstanders, hier mannen die in de bres springen voor vogels. Vinken, meer bepaald. Volgens natuurpunt.be is zo'n vink 'een vogel met een grijsblauw petje, roestrode borst en witte vleugelstrepen. Een bekende tuinvogel. De zang eindigt (bij ons) vaak op suskewiet.'

Meer vertederend wordt het vandaag niet, wetende dat iemand bij natuurpunt.be verdomd goed weet en ons allen wil wijzen op het feit dat zijn geliefde suskewiet elders anders gebekt is. Anders geïnterpreteerd wordt, ook. En verguisd wordt.

Wat die boer zo ver kreeg om op zijn zwakst het luidst te brullen weet dan ook hij waarschijnlijk niet eens. Een slechte nacht, te weinig koffie, een trein die vertraging had of liefdesverdriet. In dit geval zijn het alvast die suskewiet en een paar betogers op zijn erf.

natuurpunt.be
© natuurpunt.be

Want wat die persoon vast niet wist, is dat zijn bekende tuinvogel de aanleiding is geweest voor een beschamende vertoning van de kleinste, vuilste kant des mensen. Een kantje dat zich doorgaans perfect kan schuilhouden achter een ongemeende glimlach en flauw handje dat geschud wordt. Een kantje dat bij de meesten mee de kist ingaat, tenzij de mens zich in het nauw gedreven voelt en uiteindelijk in alle waanzin vergeet waarom hij het zo benauwd heeft. Het is nooit echt duidelijk wat mensen juist met scherpe nageltjes onder de huid kruipt.

Wat die boer zo ver kreeg om op zijn zwakst het luidst te brullen weet dan ook hij waarschijnlijk niet eens. Een slechte nacht, te weinig koffie, een trein die vertraging had of liefdesverdriet. In dit geval zijn het alvast die suskewiet en een paar betogers op zijn erf.

Deze man is de verpersoonlijking van ongeveer de helft van alles wat er misloopt in deze wereld. Het feit dat hij geen broek draagt, heeft daar niet eens veel mee te maken

.

Niet nadenken, doen. Dat moet hij als laatste gedacht hebben. Relativering als krachteloosheid beschouwen. Aanvallen. Krabben. Bijten. Duwen en trekken. Met schaamte als iets uit een ver verleden. Iets wat de mens alsnog inhaalt, hoe hard hij ook loopt. Al is het met een op het eerste zicht een hilarische hashtag die je wereldwijde faam geeft. Eenmaal je beter kijkt, zie je de schaamte. Dan voel je die zelfs, gutsend over de randen van dat ene beeld.

Deze man is vereeuwigd in zijn moment, overmand door geraas en opgehitst door frustratie. Ons zonder schaamte in de ogen kijkend en wild klauwend. De verpersoonlijking van ongeveer de helft van alles wat er misloopt in deze wereld. Het feit dat hij geen broek draagt, heeft daar niet eens veel mee te maken.

www.nelereymen.be

Zijn benen gespreid en lichtjes door de knieën gezakt. Zijn handen ferm rond de steel van die spade geklemd, als enige houvast. Een verbeten trek rond zijn mond en verder ontdaan van alle normen, waarden en een broek. Later zal uit zijn mond onsamenhangend woordenbraaksel spetteren dat iedereen rondom hem raakt, ondanks zijn blik die op zich al meer zegt dan duizend woorden. Koud gepakt in snelheid moest hij ingrijpen en zijn onrecht verrekenen. Hoe dan ook.Zoals zo vaak staat de mens in die gedaante in schril contrast met zijn tegenstanders, hier mannen die in de bres springen voor vogels. Vinken, meer bepaald. Volgens natuurpunt.be is zo'n vink 'een vogel met een grijsblauw petje, roestrode borst en witte vleugelstrepen. Een bekende tuinvogel. De zang eindigt (bij ons) vaak op suskewiet.' Meer vertederend wordt het vandaag niet, wetende dat iemand bij natuurpunt.be verdomd goed weet en ons allen wil wijzen op het feit dat zijn geliefde suskewiet elders anders gebekt is. Anders geïnterpreteerd wordt, ook. En verguisd wordt. .Niet nadenken, doen. Dat moet hij als laatste gedacht hebben. Relativering als krachteloosheid beschouwen. Aanvallen. Krabben. Bijten. Duwen en trekken. Met schaamte als iets uit een ver verleden. Iets wat de mens alsnog inhaalt, hoe hard hij ook loopt. Al is het met een op het eerste zicht een hilarische hashtag die je wereldwijde faam geeft. Eenmaal je beter kijkt, zie je de schaamte. Dan voel je die zelfs, gutsend over de randen van dat ene beeld.Deze man is vereeuwigd in zijn moment, overmand door geraas en opgehitst door frustratie. Ons zonder schaamte in de ogen kijkend en wild klauwend. De verpersoonlijking van ongeveer de helft van alles wat er misloopt in deze wereld. Het feit dat hij geen broek draagt, heeft daar niet eens veel mee te maken. www.nelereymen.be