Mijn eigen expertise is taal en daar merk ik ook vandaag nog verschillende problematieken in op. Het feit dat we onze medemens nog al te vaak aanspreken op een seksistische en denigrerende manier zorgt automatisch voor een geprivilegieerde positie voor de man. Taal en woorden hebben zo'n enorme invloed op hoe we elkaar bekijken, dat we dringend ons taalgebruik moeten leren aanpassen.

Er is nog werk aan de winkel zolang de man het sterke representeert in taal, zoals: 'een vrouw met ballen' of 'mankracht'. Net als het gegeven dat de vrouw het zwakke representeert in taal, bijvoorbeeld: 'Je vecht net zoals een meisje', een 'sterke' vrouw.

Zolang de man het sterke representeert in taal hebben we Internationale Vrouwendag nodig

Of waarom wordt ons aangeleerd een groep personen als jongens of mannen te benoemen, zelfs als die groep uitsluitend uit meisjes of vrouwen bestaat? Zolang dat vrouwen in (zakelijke) conversaties in een onderdrukte positie kunnen gestoken worden door de vrouw aan te spreken met 'schatteke', 'meiske', 'oei, wat hormonaal vandaag', hebben we nog een verre weg te gaan.

Mijn eigen expertise is taal en daar merk ik ook vandaag nog verschillende problematieken in op. Het feit dat we onze medemens nog al te vaak aanspreken op een seksistische en denigrerende manier zorgt automatisch voor een geprivilegieerde positie voor de man. Taal en woorden hebben zo'n enorme invloed op hoe we elkaar bekijken, dat we dringend ons taalgebruik moeten leren aanpassen. Er is nog werk aan de winkel zolang de man het sterke representeert in taal, zoals: 'een vrouw met ballen' of 'mankracht'. Net als het gegeven dat de vrouw het zwakke representeert in taal, bijvoorbeeld: 'Je vecht net zoals een meisje', een 'sterke' vrouw. Of waarom wordt ons aangeleerd een groep personen als jongens of mannen te benoemen, zelfs als die groep uitsluitend uit meisjes of vrouwen bestaat? Zolang dat vrouwen in (zakelijke) conversaties in een onderdrukte positie kunnen gestoken worden door de vrouw aan te spreken met 'schatteke', 'meiske', 'oei, wat hormonaal vandaag', hebben we nog een verre weg te gaan.