Het is niet meteen de meest tot de verbeelding sprekende groente, maar toch inspireerde de simpele krop sla de Japanse lingerieontwerpster Sachino Kurozu. Met haar groene setje kon ze de jury van de Japanse 'Triumph Inspiration Award' het meest overtuigen en krijgt ze nu de kans haar creatie aan de wereld te tonen.

Het 'sla'-lingeriesetje bestaat uit verschillende lagen en doet denken aan een ontspruitende krop sla. 'Met dit ontwerp wilde ik de ontluikende schoonheid van de vrouw in de verf zetten", zegt Kurozu aan het Britse persagentschap Reuters. Sla was trouwens niet de enige aanwezige groente op de modeshow. Een collega-ontwerpster creÃ"erde de lingerieset 'Ui' en maakte bij haar ontwerp vooral gebruik van bruine franjes.

Kurozu mag - samen met de winnaars uit andere landen - in Milaan een gooi doen naar de hoofdprijs: een geldprijs en de commercialisering van het lingeriesetje. Vorig jaar sleepte de Japanse inzending de internationale hoofdprijs in de wacht. Deborah Van Acker - de Belgische winnares - weet alvast welke concurrentie haar Austin Powers-creatie krijgt.

Ruth Vanden Berghe

Het is niet meteen de meest tot de verbeelding sprekende groente, maar toch inspireerde de simpele krop sla de Japanse lingerieontwerpster Sachino Kurozu. Met haar groene setje kon ze de jury van de Japanse 'Triumph Inspiration Award' het meest overtuigen en krijgt ze nu de kans haar creatie aan de wereld te tonen.Het 'sla'-lingeriesetje bestaat uit verschillende lagen en doet denken aan een ontspruitende krop sla. 'Met dit ontwerp wilde ik de ontluikende schoonheid van de vrouw in de verf zetten", zegt Kurozu aan het Britse persagentschap Reuters. Sla was trouwens niet de enige aanwezige groente op de modeshow. Een collega-ontwerpster creÃ"erde de lingerieset 'Ui' en maakte bij haar ontwerp vooral gebruik van bruine franjes.Kurozu mag - samen met de winnaars uit andere landen - in Milaan een gooi doen naar de hoofdprijs: een geldprijs en de commercialisering van het lingeriesetje. Vorig jaar sleepte de Japanse inzending de internationale hoofdprijs in de wacht. Deborah Van Acker - de Belgische winnares - weet alvast welke concurrentie haar Austin Powers-creatie krijgt.Ruth Vanden Berghe