Het idee van een dansend koppel roept bijna automatisch romantiek op, maar zo niet in dit filmpje. Sidi Larbi Cherkaoui maakte op muziek van Ellie Goulding een choreografie die aantoont hoe fysieke mishandeling in een relatie er kan uitzien.

De film is geregisseerd door de Israëlische regisseur en producer Noam Murro. Dansers van dienst zijn Eastman-performers Jennifer White en Jason Kittelberger, ook in het echte leven een koppel.

"Met de Eastman-dansers Jason en Jennifer, en Noams visie op vlak van regie, zocht ik een manier om de strijd van huiselijk geweld in beeld te brengen via dans en beweging," zegt choreograaf Sidi Larbi Cherkaoui. "Het is voor mij belangrijk om deze organisaties te steunen, die huiselijk geweld proberen te stoppen door slachtoffers onmiddellijke uitwegen te bieden."

Cijfers tonen aan dat slachtoffers van huiselijk geweld gemiddeld meer dan 2 jaar wachten om professionele hulp te zoeken. Met deze video en de hashtag #breaktheroutine willen het National Centre for Domestic Violence en Victim Support duidelijk maken dat hulp mogelijk is.

Het idee van een dansend koppel roept bijna automatisch romantiek op, maar zo niet in dit filmpje. Sidi Larbi Cherkaoui maakte op muziek van Ellie Goulding een choreografie die aantoont hoe fysieke mishandeling in een relatie er kan uitzien. De film is geregisseerd door de Israëlische regisseur en producer Noam Murro. Dansers van dienst zijn Eastman-performers Jennifer White en Jason Kittelberger, ook in het echte leven een koppel."Met de Eastman-dansers Jason en Jennifer, en Noams visie op vlak van regie, zocht ik een manier om de strijd van huiselijk geweld in beeld te brengen via dans en beweging," zegt choreograaf Sidi Larbi Cherkaoui. "Het is voor mij belangrijk om deze organisaties te steunen, die huiselijk geweld proberen te stoppen door slachtoffers onmiddellijke uitwegen te bieden."Cijfers tonen aan dat slachtoffers van huiselijk geweld gemiddeld meer dan 2 jaar wachten om professionele hulp te zoeken. Met deze video en de hashtag #breaktheroutine willen het National Centre for Domestic Violence en Victim Support duidelijk maken dat hulp mogelijk is.